tisdag 19 januari 2010

Nej till ombildning hos Tivolit 2

Rädda Flygaren (Rikard och AM) var över till Västberga och stöttade vänner i deras ombildning i kvarteret Tivolit 2. Vi möttes av två stora vakter i dörren och fick vackert sitta ute och vänta under mötets gång.

Ny styrelse valdes innan själva omröstningen till ombildningen gjordes. Det blev 73 ja och kravet var 77 för att det skulle bli en ombildning. Nu väntas säkerligen en nästa stämma innan tiden går ut den 8 februari.

Som vanligt har även denna process kantats av diverse problem med medlemskap i förening m.m.

17 kommentarer:

  1. Visserligen är det ett vanligt förfarande med extra köpstämmor när det blir nej, men vi kan ju hoppas att det demokratiskt tagna beslutet följs denna gång och att resultatet respekteras. Det kan ju hända...

    SvaraRadera
  2. Tveksamt. Tror inte det. Ombildare är aldrig vare sig intresserade av demokrati eller att saker och ting går schysst till

    SvaraRadera
  3. Har Hells Angels börjat jobba med ombildningsmöten?

    SvaraRadera
  4. Det visade sig ju vara befogat med vakter eftersom ni som obehöriga försökte ta er in på ett möte för de boende i en fastighet ni inte tillhör.

    Fullständigt respektlöst att försöka skapa oreda när andra människor är på väg att fatta ett beslut som kommer att påverka deras liv oerhört mycket!

    Att ni och en samling tokfransar åker runt hela staden för att skapa klyftor mellan folk är bara dåligt. Riktigt dåligt.

    SvaraRadera
  5. Vårt syfte var fortfarande att stötta en boende och vän i fastigheten. Vi blev tillfrågade att närvara av boende som stöd vid detta viktiga tillfälle.

    Vi accepterade direkt att vänta utanför då det meddelades att endast boende fick delta. Vi kan ta ett nej, hoppas nu att brf. också kan det.

    Hur menar du att vi skapar klyftor och oreda?

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  6. Till Pär: onödig kommentar eller hur?
    De är vanliga människor som har ordningsvakt/väktare som yrke.

    SvaraRadera
  7. Så länge köpstämmor går till på ett juste och demokratiskt sätt finns ingen anledning vare sig till stödpersoner, vakter eller "oberoende granskare".

    Agerar man som Brf Tivolit 2 finns all anledning att närvara. Brf Tivolit bröt ett flertal av sina egna stadgar på stämman.

    SvaraRadera
  8. Haha...
    Nu måste brf hyra in väktare för att hålla obehöriga vänsteranarkister borta från sina boendemöten. Ojojoj!

    Var är polisen när man behöver dem?

    SvaraRadera
  9. Några vänsteranarkister såg jag aldrig. Politisk färg är ointressant i denna fråga, det viktiga är allt går juste till och att regler och lagar följs som anonym 12.20 skriver.

    Är man ute efter att böja på regelverket eller liknande är det klart att man inte vill att någon har insyn.

    SvaraRadera
  10. Haha... Ni är för roliga. :)

    Om moderaterna inte skulle vilja släppa in AFA på sin partistämma - skulle det vara för att de inte vill ha någon insyn eller för att AFA inte är behöriga att närvara?

    Låt boende få sköta sina föreningar i lugn och ro utan inblandning från obehöriga som försöker ta sig in.

    SvaraRadera
  11. Svar till anonym 14:38

    Det vi gjorde var att se till att de boende själva fick delta. Brf. Tivolit 2 hade svårt med att acceptera att just alla boende ska få delta och hur föreningsregler ska tolkas.

    För att svara på din fråga så går det inte att jämföra ett politiskt parti och dess stämmor med en ombildningsstämma. En "något" mer lik jämförelse skulle vara till ett Riksdagsval där endast vissa av medborgarna får rösta, alltså om de röstar rätt vill det säga...

    SvaraRadera
  12. I vilket riksdags val går alla nej röster till sossarna, I vilket riksdagsval går alla soffliggare till sossarna ?

    Jag vet att ni skulle önska det men så är det inte.

    Ingen röst alls borde helt enkelt inte räknas precis som i riksdagsval

    SvaraRadera
  13. Svar till anonym 16:32

    Nu var frågan om vilka som skulle få rösta, inte om hur. Men som sagt, det går inte riktigt att jämföra då det är så olikt. Här ligger intresset enbart på en fråga: Vill de boende ombilda? Och sedan är systemet utformat efter det. Därför ligger intresset bara på att ta reda på hur många är det som vill ombilda och inte på hur många som inte vill.

    Men visst får du tycka att det är fel men så är systemet nu och det får vi hålla oss till och de flesta gör det, vill jag tro.

    Som jag skrev tidigare är politisk färg ointressant i denna fråga.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  14. Som redan sagts och tjatats om, partifärg oväsentligt gällande var man står i ombildningsfrågor. Tex finns det många som röstar borgerligt som är mot ombildning och det finns de som röstar s och v och är för. Dvs tror nog alla partisympatier finns representerade hos både ja och nejsägare.
    Kontentan: du kan inte avgöra hur nån röstar bara för man tar ställning i just denna fråga.

    SvaraRadera
  15. I grannföreningen Trollkarlen 2 blev det ja i första omgången i november. Någon som vet hur det gick för Luftgungan?

    SvaraRadera
  16. Det blev ett klart JA i Luftgungan!

    Grattis Luftgungan!

    SvaraRadera
  17. Jag förstår inte hur det kan anses schysst att bryta mot sina egna stadgar. Inte heller kan jag förstå hur människor som vill se ett Stockholm där alla har råd att bo kan anklagas för att skapa klyftor. I synnerhet inte när anklagelsen kommer från människor som vill att det ska kosta flera miljoner att ens bo i en lägenhet. Jag kan inte förstå, inte med annat än förklaringen att de senare antingen är falska eller – vilket är vad jag snarare tror – en smula korkade. Vilket är mänskligt. I synnerhet om man kan tjäna pengar därav.

    SvaraRadera