torsdag 17 december 2009

Nybildad Brf höjer hyror



Brf Fältöversten som bildades 2008 vill nu höja hyrorna i snitt med 13 procent, i vissa fall blir det upp mot 33 procent. Ordförande i föreningen tycker att nu ska hyrorna anpassas till marknaden och tycker det är helt rimligt att höja hyrorna med ett snitt på 13 procent för de kvar varande hyresgästerna.

Hyresgästerna är inte bara irriterade på de höjda hyrorna som föreningen föreslår utan även på underhåll, snöröjning, städning och de icke fungerande rulltrappor och hissar. En del hyresgäster känner att föreningen vill ha bort dem för att kunna sälja lägenheterna och de är oförstående till hur deras grannar kan behandla dem på detta sätt.

Naturligtvis går inte Hyresgästföreningen med på detta och fallet kommer avgöras i Hyresnämnden i januari.

Källa:

3 kommentarer:

  1. Hyresgästföreningen har en "svart lista" över dåliga hyresvärdar.
    Där återfinns noll (0!) bostadsrättsföreningar med hyresgäster.

    Eftersom Hyresgästföreningen är husorganet i dessa kretsar torde väl den listan fungera som läsetips för folket kring (liv)Rädda-organisationerna men de sätter väl kaffet i vrångstrupen så först ordet bostadsrättsförening nämns.

    SvaraRadera
  2. Nu är inte Hyresgästföreningen husorganet här. Jag är knappast medlem. Bloggens inriktning är mot allt som rör ombildning och då presenteras nyheter som ovan.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  3. Kan inte svara för andra men rädda flygaren består av personer med olika åsikter i andra sammanhang och en del är medlemmar i hgf och en del inte. Jag gick med i mars i år och jag har största respekt för deras arbete.
    Sen en vanlig missuppfattning, de flesta i rädda-grupperna har inget emot bostadsrättsföreningar el bostadsrätter, vi är mot ombildning på det sätt det går till idagsläget.

    SvaraRadera