måndag 8 mars 2010

Ingen ombildning av Rotemannen 2

Våra grannar i Bagarmossen kan andas ut, det blev ingen ombildning. Enligt ordföranden för stämman kommer det heller inte bli någon stämma nummer två då det var allt för få ja-röster för att ha en ny stämma om en vecka då ansökningstiden löper ut.

GRATTIS FRÅN OSS PÅ FLYGFÄLTET!

Mer kan läsas på Rotemannens blogg

/Rikard Junkergård

10 kommentarer:

  1. Även vi i Linjalen gläds å det hjärtligaste med hyresgästerna i Rotemannen.
    Hurra för ett väl utfört arbete från kämparna i Bagis!

    SvaraRadera
  2. Martha i Hagen9 mars 2010 kl. 07:10

    Grattis säger jag också som vet precis hur det känns när det är klart att det inte blir ombildning. Man drar en lättnadens suck och kan andas igen...

    SvaraRadera
  3. Hurra för oss allihopa! Nu fortsätter vi kampen för allmännyttan!

    /Eva-Maria Dahlin, Nätverket Sälj inte Rotemannen!

    SvaraRadera
  4. Grattis! Man blir lite avis, vår gård står ju inför det trista faktumet att det ska bli ombildning om de boende får lån.

    Kampen mot ombildning fortsätter!

    Eva Lind Söderling, Flygvärdinnan Skarpnäck

    SvaraRadera
  5. Till Eva här ovan. Försök byta lägenhet med någon här i Flyghöjden vi har ju klarat oss undan ombildningen men det fanns ju några som vill ombilda och som blev godkända för lån. Du och din familj är välkomna till oss.
    Boende i Flyghöjden

    SvaraRadera
  6. Svar till Eva 15:00

    Det är ett par saker till som ska klaffa för att det blir ombildning. Inte bara de boende ska få lån, även föreningen ska få lån och inte minst ska även värden godkänna affären.

    Om det mot förmodan blir ombildat är ni välkomna till oss. Det finns säkert familjer som vill byta som anonym påpekar.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  7. Till Eva här ovan,
    Har du en 4 rummare, då byter jag med dig omgående. På vår gård har 84 st. sökt lån men bara 53 st. fick lån. Det krävdes minst 69 st. Det var synd för att styrelsen hade stora planer för att förbättra fastigheten. Skriv gärna ditt telefonnummer eller kontakta framtida styrelsen, jag har redan meddelat dem om min önskan.
    Hos oss har 84 st. tackat ja och 10 st. nej-sägare ville köpa efter stämman men bara 84 st. sökt lån. Tyvärr det var många som levde på social, bidrag eller anmärkningar. Passar på att tacka vår underbara styrelse som har kämpat hårt med arbetet trots mycket smutskastning från vissa personer.

    SvaraRadera
  8. Anonym 09.10

    Hade det inte varit bättre om man tydligt bett alla som fått intresseförfrågan att kolla upp sin ekonomi noga _innan_ man går ut med att man fått erbjudande om att köpa fastigheten? Jag menar, då blir inte de som önskar köpa så besvikna och kan istället kanske lägga köp-energin åt ett annat håll?

    Tycker ibland att ni som så gärna vill ombilda börjar i fel ände. Det saknas en stabil grund (ex. hur många har ekonomi) att stå på liksom. Och det är därför det blir så bråkigt emellanåt...

    SvaraRadera
  9. Ingabritt Billström, en Boende här på Skarpnäcksfältet20 mars 2010 kl. 09:49

    De senaste dagarna har jag kunnat läsa här på Bloggen om bristande Demokrati.

    Vad är Demokrati?

    Enligt Aristoteles uppstår Demokrati när man eftersträvar alla medborgares frihet och jämlikhet och tar hänsyn till deras antal men inte till deras art.

    Enligt Gösta Bagge så undergräver Demokratin helhetens intressen, vilket leder till demagogi och bossvälde och hotar det allmännas bästa.

    Enligt Gerald Barry är Demokrati det samhällssystem i vilket du säger vad du vill och gör som du blir tillsagd.

    Enligt Ambrose Bierce försvaras Demokratin i tre steg: Valboxen, Juryboxen och Patronboxen.

    Enligt James Bovard måste Demokrati vara något mer än två vargar och ett lamm som röstar om vad som ska ätas till middag.

    Enligt John Birdman Bryant är Demokrati att om du är rädd för att tala ut emot tyranni, så är du redan en slav.

    Enligt Charles Bukowski är skillnaden mellan en Demokrati och en Diktatur att i en Demokrati så röstar man först och lyder sedan order – i en Diktatur behöver man inte spilla tid på att rösta.

    Och enligt alla dessa filosofiska tänkares olika budskap om vad Demokrati är så undrar jag vilket budskap som ombildningsivrarna tillämpar, när de använder sig av alla till buds stående medel för att få en Hyresrättsboende att låta sig ombildas till en Bostadsrättsboende.

    Möjligen tillämpar de lite av varje, från varje tänkares filosofi, enligt deras eget sätt att se på Demokrati när de propaganderar för:
    - Att ge alla medborgare frihet och jämlikhet leder till demagogi, om de inte gör som de blir tillsagda och går till Valboxen, Juryboxen och Patronboxen och röstar JA på Köpstämman
    - Då smeker de vargarna medhårs och blir inte det lamm som äts till middagen
    - Då är de redan en slav i oss ombildningsivrares tjänst
    - Då lyder de order utan att spilla tid på att rösta NEJ vid Köpstämman.

    Usch vad krångligt det låter:
    Att inlemma alla Hyresrättsboende i ett sådant Demokratiskt tänkande.

    Då har jag ett mycket enklare förslag:
    Alla ni Hyresrättsboende som inte trivs med att vara Hyresrättsboende.
    Skaffa er ett Bostadsrättsboende genom att köpa er en Bostadsrätt på ”marknaden”, som det finns gott om.
    Och lämna oss Hyresrättsboende ifred med det Boende som vi trivs med och är nöjda med.
    Vilket associerar till Bertholof Brännströms filosofiska tanke om vad Demokrati egentligen är: ”- Demokratin bör försvaras med demokratiska medel, inte genom att inskränka den. Och inte heller omforma den så att den passar ens egna syften.”

    Därmed faller ombildningsivrarnas ”Demokratiska” taktik platt till marken.

    SvaraRadera
  10. Ett stort grattis till Ånghästen!
    Nu är det klart. Månader av spekulation och nu tillkännages det att stämningen inte blir av.
    Alla boenden vet vad som gäller nu och alla kan planera sin framtid. Tillsammans kan vi foga samman den lilla spricka som vissa tycktes skönja under tiden av ovisshet innan det nu blir ombildning. Glad påsk på er alla! :)

    SvaraRadera