måndag 17 januari 2011

Flygtrafiken & Stadshuset

Flygtrafiken 1 på Skarpnäcksfältet är nu avskrivna (uppfyller ej ställda kriterier). Brf har själva återtagit sin ansökan går det att utläsa på dokument från Stockholmshem. Flyghöjden 1 är ett av de ytterst få som har blivit avskrivna för att de "ej har kunnat styrka majoritet från stämman".

Den 26 januari har Stadshuset sammanträde och då kommer nya direktiv om ombildning upp på bordet. Enligt tjänsteutlåtandet och direktiven finns inte Skarpnäck med bland de områden där erbjudande om ombildning ges. Dock finns Bagarmossen och Kärrtorp med bland de områden som ska erbjudas ombildning. Det finns en lista på områden i länken ovan som ska erbjudas ombildning.

Överlag är det inga större förändringar i direktiven. Inga förändringar kring regler eller konsulter. De oberoende övervakarna har fortfarande inga tydliga direktiv. Det som är nytt är att områden som under förra mandatperioden blev erbjuden att ombilda och där det blev ett nej inte får ett nytt erbjudande. Vi hoppas och vädjar till politikerna att återremittera ärendet och se över reglerna kring ombildning.

/Rikard Junkergård

2 kommentarer:

  1. Hur blir det med fortsatta ombildningar i Västberga?

    Är det stopp för dessa nu?

    Är orolig, mitt hyreshus på dansbanevägen har blivit intresseanmält för ombildning, vad händer med mitt socialbidrag och hyresrätt då?

    SvaraRadera
  2. Vi i Ånghästen har sett hur HGF jobbar - och vi blev inte imponerade.

    STOPPA HYRESGÄSTFÖRENINGENS ÖVERGREPP!!

    SvaraRadera