fredag 11 mars 2011

Media offensiv


Brf Skottet 2 har i dagarna gjort en media offensiv inför Stockholmshems styrelsemöte där deras framtid avgörs. Ombildningen har hållit på i tre år som även har tagits upp tidigare i denna blogg då de har genomfört ett flertal stämmor. Stämmor som sedan boende har bestridit.

I Expressen där Brf blir intervjuade meddelas det att 3-4 personer står i vägen för 600 personers vilja. Detta är inte riktigt sant. Om majoriteten är så stor skulle de ha vunnit stämmorna med liknande majoritet. Det andra felet är att de blir stämda och de har ingen chans mot HGF och deras pengar. Helt fel på flera punkter. Punkt ett är att stämningen är över och Brf erkände fel. Punkt två är att om de hade ansett sig rätt och fått rätt i tingsrätten står den förlorande sidan för kalaset. Mindre Brf:er med mindre medel har bestridit HGF utan problem. Det de försöker sig på är en snyfthistoria.

Newsmill dras samma snyfthistora upp, hur ett fåtal personer går emot den stora massan. Hur odemokratiskt det är att de blir stoppade, att de inte har miljoner i kassan för att gå vidare till förhandling. Saken är att alla vet att de skulle förlora. Terje Gunnarson besvarar det på sin blogg.

En helt annan vinkling tar Hem & Hyra som går ut med ett förhandstips, att Brf kommer bli nekade av Stockholmshems styrelse.

Historien tar inte riktigt slut än. I torsdags 10/3-11 när Stockholmshems styrelse skulle sätta punkt i historien om Skottet bordlades ärendet. Vi får vänta ytterligare innan vi får veta slutet.

/Rikard Junkergård
Rädda Flygaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar