tisdag 17 november 2009

Ingen ny stämma


Nej det är ingen ny stämma planerad och chansen till nytt försök till ombildning är mikroskopiskt. Stockholmshem har klargjort; att ge sig på ett nytt försök till ombildning inom den närmsta tiden ser omöjligt ut då föreningen har skött denna ombildning så dåligt.

Vi kan andas ut. Chansen att det dras igång igen är alltså ytterst minimal. Två saker talar för det; Stockholmshem skulle inte tillåta det och dessutom finns det inget brett stöd då endast 45 av 115 hushåll kan/vill låna till insats.

7 kommentarer:

  1. Vad inte nej-sägarna tänker på är följande ENKLA fakta:

    Om vi tar en gård eller fastighet med 100 hyresgäster som får chansen att ombilda till bostadsrätter så är det enligt nuvarande "lag(?)" 67 av dessa 100 som måste rösta ja för att en ombildning skall kunna ske.

    Om nu bara 66 röstar ja och 44 röstar nej så blir det ju ingen ombildning utan ALLA fortsätter vara hyresgäster.

    Snacka om att förstört stämmningen bland dessa 100 hyresgäster, 66 kommer att vara bittra och sura och allt möjligt på dessa 44 nej- sägare.
    Denna gård eller fastighet skulle jag då inte vilja bo på framöver vare sig som f.d. ja-sagare eller nej-sägare.

    Slutsats:
    "Kära" nej-sägare, förstå att det är NI som förstör för alla, även er själva genom att rösta nej.
    Fram för vanlig demokrati när det bara skall vara 51% som behöver rösta ja och slopa denna översittardemokrati med nuvarande 67% ja-röstekrav

    SvaraRadera
  2. Men snälla du nu handlade det ju inte om ja eller nej sägare utan att de som ville köpa inte fick lån. Du kan väl inte skylla andras ekonomi på nej sägare. Jag ville förvisso inte köpa men hade inte haft det minsta problem att få lån. Har tanken slagit dig att det finns folk som inte vill dela ekonomi med dig eller andra grannar?

    SvaraRadera
  3. Anonym 13.15.
    det ser ut som du är inne och svamlar på alla
    Rädda saiter. samma gamla kommentarer överallt Köp dig en Bostadsrätt på Öppna marknaden.
    Då slipper du alla Nej sägare. Tänk så skönt.

    SvaraRadera
  4. Anonym 13:15

    Jag kan berätta att i mitt hus var det 40 av 77 som ville köpa, alltså nästan den enkla majoritet som du efterlyser. Nu blev det ju inte så och det kan jag säga att några sura miner är det inte här i alla fall.

    Man får faktiskt acceptera det faktum att det finns lagar och ett regelverk som har ett syfte. Och det är därför det är kvalificerad majoritet som gäller i sådana här situationer.

    Det skulle för de 40 i mitt hus kostat oerhört mycket att köpa hela fastigheten om köpet gått igenom här. Det är ingen god affär alls att ha många hyresgäster i en brf, men det vet väl alla?
    /Martha i Hagen

    SvaraRadera
  5. Men om man vill ödsla sitt liv på att vara sur och bitter, varsågod! Det är den bittra som förlorar mest på det. Lägg din energi på något positivt istället! Och valet att köpa en bostadsrätt finns ju kvar. Köp och flytta när helst du vill! /Anna

    SvaraRadera
  6. Anonym 13.15:
    Blir det inte tröttsamt att upprepade gånger klippa och klistra in samma tjatiga ramsa som kommentar på varenda blogg?

    Rädda Linjalen har fått ett femtiotal liknande haranger från dig. Dessutom räknar du dåligt. 110 procent är väldigt många procent...

    Det är sådana tilltag som gör att kommentarsgranskning är nödvändigt.

    I övrigt: Jättegrattis till flygaren för ett lysande jobb med ett resultat som jag faktiskt förväntade mig.

    Harebäst!

    SvaraRadera
  7. Till anonym 13.15. 17 nov, Det skulle vara intressant om du utvecklade hur du kom fram till din slutsats.
    Vem som förstör för vem kan ju diskuteras,det är ju inte nejsägarna som helt plötsligt valt att hamna i denna valsituation eller hur? och hur förstör vi för oss själva menar du, ska jag bara sitta tyst och låta min lgh bli ombildad? Nej, vad som är bäst för mig kanske inte är bäst för dig. Sen hur blir det bättre med enkel majoritet? Alla som röstar ja har ju inte alltid tänkt att köpa...
    Vi har ju redan läst på flera håll att även om det blir ja på stämman kan det vara andra saker som gör att det inte blir nåt i slutändan...
    Sen på tal om att förstöra stämning...tror både nej och jasägare kan må dåligt av en ombildningsprocess då det rör upp starka känslor fr bägge håll.
    Viktigt respektera varandras olika åsikter.

    SvaraRadera