måndag 20 juli 2009

Ränta igen

Javisst det är kanske tråkigt att tjata om ränta hit och dit. Faktum är att det är en väldigt viktig del när det gäller stora lån. Och ett stort lån är det som både föreningen och många privatpersoner är tvungna att ta om det blir en ombildning. De flesta har inte så mycket pengar i madrassen. Det är också en av nackdelarna med att ha bostadsrätt, att ha koll på ränta och ekonomi. Dels har troligen den boende ett lån att se över men även föreningen förvaltar ett stort lån. Det blir helt enkelt lite mer jobb.

SEB:s VD Annika Falkengren säger i en intervju till E24 att de har blivit tuffare mot kunder nu. Kunderna måste klara 6,75% ränta för att få lån. Det är också vad hon befarar att räntan kan vara om tre år. Hon uppmanar att man får inte bygga sitt liv efter de låg räntor som är idag. Alltså de räntor som Brf Flygaren hänvisar till och beräknar efter. SEB och alla andra banker med experter varnar för en ökad ränta och det är inte med en procent utan snarare fyra procent inom tre år.

1 kommentar:

  1. Jag tror att Annika Falkengren har rätt. Räntan kan stiga till och med mer på 3 års sikt. just nu är ekonomin i obalans i stora delar av Europa. Det påverkar Sverige också så ränteökningar är att vänta.

    SvaraRadera