fredag 2 oktober 2009

Censur och diskriminering

Brf Flygaren har gett ut information angående ombildningsprocessen till vissa boende. Första frågan blir givetvis varför endast vissa får denna information och andra inte? Den andra frågan blir hur väljs dessa ut som får informationen och hur väljs de ut som inte ska få någon information?

Är detta något vi ska vänja oss vid?
Att Brf censurerar viss information eller helt enkelt diskriminerar vissa i föreningen.

Rädda Flygaren tycker att ALL information ska gå ut till ALLA boende och medlemmar, inget ska censureras och ingen ska diskrimineras.

Vi gör lite sensationsjournalistik och publicerar för alla den informationen som bara har gått ut till vissa hyresgäster. Nedan är det som har delats ut till vissa, av vår undersökning är det mestadels till de som röstat NEJ som har fått "informationen" som Brf. kallar det.


Klicka på bilden för att göra den större

Den information som Brf. Flygaren har gått ut med är mer förklädd reklam. De punkter som tas upp är mest osakliga och innehåller uttalanden som inte är mätta eller är väldigt svårt att lova. Inget har egentligen med processen att göra, det har redan röstats och blivit ett JA. Det nya är att det har dykt upp tre nya namn. Av de fyra som lämnar ut uppgifter är det endast en som sitter i styrelsen.

De förbättringar som tas upp angående portar, entréer, gården m.m. är sådant som Stockholmshem redan har planerat men fått lägga på is på grund av ombildningen som pågått i flera år. Att kunna renovera lägenheterna kommer efter en ombildning krävas ett godkännande av föreningen och ingen kommer att äga sin lägenhet utan det är fortfarande föreningen som gör det. Rädda Svärdet har skrivit en bra inlägg om detta med även många kommentarer. Om det blir en god affär och föreningen får god ekonomi vet ingen på lång sikt. Om det blir liknande räntor som för 15 år sedan kommer ingen bostadsrättsägare bli rik.

Vi tackar grannar som hjälpt oss med denna information, ni vet vilka ni är. Tack.

14 kommentarer:

  1. Det är gränslöst fult att dela ut "informattion" bara till vissa,
    Kasta på oss en ekonomisk plan och lägg till våra telefonnummer så går det bra att även kontakta oss och ta reda på detaljerna i den "mycker goda ekonomi" som Brf utlovar. Eller en offentlig debatt i änmet med de boende, styrelse och konsulter. Any day...

    SvaraRadera
  2. Ett nytt marknadsföringsknep för Bluestep har uppdagats. I en folder för SBAB fanns det att hitta ansökningsblankett för Bluestep. Alltså i en reklamfolder för SBAB fanns det låneansökan till Bluestep. Detta har delats ut till vissa boende.

    Tack för supporten angående den ekonomiska planen. Den finns att hitta på Brf. Flygarens hemsida. http://www.webforum.com/flygaren

    Styrelsen och konsulter är nog inte intresserade av att träffas eller debattera. Deras strategi har varit från första början att synas och höras så lite som möjligt. Men kolla gärna på den ekonomiska planen och kom med synpunkter. Det kan vara mycket som vi på Rädda Flygaren har missat.

    SvaraRadera
  3. Min undran är lite vad har ovanstående information med pågående ombildningsprocess att göra? Det har väl med framtiden att göra, saker som eventuellt händer efter en ombildning.
    Dessa punkter som radas upp är dessutom saker som brf redan tidigare sagt sig vilja göra, bla på de 2 informationsmöten som var 26 maj och 30 juni. Dessutom står det i den ekonomiska planen men där står det också ett tidsperspektiv inom 3-5 år. Den ekonomiska planen blev offentlig först 2 juli då den kom ut på brf hemsida men det har aldrig varit något offentligt möte där vi diskuterat den ekonomiska planen. När köpstämman blev flyttad bad jag om ett möte till fr brf sida men icke.
    Det är väl andra frågeställningar som är mer aktuella i detta skede.

    SvaraRadera
  4. Undrar också hur vet ni att det blir god ekonomi? Hur har ni räknat?

    SvaraRadera
  5. Jag har inte fått det aktuella utskicket och känner mig djup kränkt och diskriminerad. Varför jag vill bo i hyresrätt är mitt högst privat och personliga. Men däremot vill jag ha information som faktist gäller även mig. FY SKÄMS Kawa mfl

    SvaraRadera
  6. SVAR till anonym 4 oktober:
    Det är konsulterna som har gjort den ekonomiska planen och presenterat den för styrelsen. Hur de sedan har räknat är en fråga för dem, konsulterna och styrelsen. Den är räknad utifrån dagens förhållanden och det vet vi inte hur länge det kommer vara. Sedan är den också beräknad utifrån en anslutningsgrad som är långt fler än dem som röstade JA. Detta är väldigt avgörande för föreningens ekonomi.

    SVAR till anonym 5 oktober:
    Det är ungefär så vi också känner. Vilken mer information är det vi har missat? Det är ju faktiskt styrelsen som sitter på information och makten att delge den eller att inte delge den.

    SvaraRadera
  7. Nej, jag känner mig inte kränkt, för mig är det ett för starkt ordval. Men irriterad och arg ja. Och som whippo skriver finns det mer vi inte fått ta del av?
    Nu när de ändå fick ja borde de definitivt gå ut med mer riktig information,dvs var ligger vi till i processen just nu, presentation av styrelsen med namn och uppgifter. Som nämndes så är det bara ordföranden som sitter i styrelsen. Varför det är 3 nya namn vet jag inte.
    Självklart borde all information fr brf gå ut till alla boende.

    SvaraRadera
  8. Att ni bara orkar hålla på....??? :-((

    SvaraRadera
  9. Det är väl tur att vi orkar det gäller faktist vårt boende och vårt liv. Alla har sina skäl och orsaker till att inte vilja köpa. Respektera det!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  10. Kan det bero på att lapparna som rädda flygare (eller ska jag säga hyresgästföreningen) sätter upp, inte har med sanningen att göra, dessutom innehåller rena lögner.
    Eftersom ännu har inget påstående varit sant.

    SvaraRadera
  11. Jag undrar också vad är det som är lögner och du skriver att inget påstående varit sant -det kan jag tycka är magstarkt att uttrycka sig så. Men utveckla gärna vad du anser är lögner så vi kan bemöta det.

    En gång isommar har telefonen ringt och anklagat oss för lögner men när vi frågar denna person rakt ut vad han anser är lögner kan han inte svara.
    Det jag vet att vi haft fel i är ju kontantinsats. Det behöver man inte betala, sen när det gäller amortering så får vi med sbab amorteringsfritt MEN samma bank rekommenderar starkt att man amorterar och speciellt när man lånar hela beloppet. Gällande bluestep läs hemsidan och villkoren där.
    Gällande ovanstående blogginlägg, vi och några grannar till fick inte det aktuella utskicket och det är bara en av de 4 pers som sitter i styrelsen. vi fick utskicket några dar efter blogginlägget.

    SvaraRadera
  12. Till dig som skrev: att ni orkar hålla på...
    självklart hade jag hellre lagt min energi på annat, men som annan anonym skrev: det gäller våra hem, självklart väcker det starka känslor oavsett om man är ja el nejsägare.
    Det vart ju ja på köpstämman och ja,jag är besviken eftersom jag är nöjd m sthlmhem och de skulle gjort massor av förbättringar, men som sagt vi har aldrig begärt nån ny stämma.
    Nu när det vart ja borde väl brf definitivt träda fram och gå ut med information vart vi ligger till just nu. Får dom ihop ekonomin el inte? ändras planen el inte? När tänkte brf ta över? Dec,januari? Vilken fastighetsförvaltare ska vi ha, vi som fortsätter hyra? mm mm.
    Så visst är jag lite irriterad på hur allt sköts.
    Även jasägare kommer och frågar hur blir det nu....

    SvaraRadera
  13. Till anonym 19 oktober 20:13

    Det är lätt att vara anonym och kasta ut anklagelser utan substans. Träd gärna fram och peka på det du anser vara osanning så ska vi svara på det, svårare än så är det inte. Vi försöker inte dölja eller vilseleda något/n.

    Det som Hyresgästföreningen ger ut undertecknas Hyresgästföreningen. Det som Rädda Flygaren ger ut undertecknas Rädda Flygaren och som oftast med mitt namn Rikard Junkergård men också med AM:s namn i vissa fall. Det är inte heller svårt att se skillnad på vad som har getts ut av Hyresgästföreningen respektive Rädda Flygaren, bara att titta på hur det är signerat.

    SvaraRadera