fredag 26 februari 2010

Ja på Flygvärdinnan och lite annat

Det blev ett ja på köpstämman för ombildning av Flygvärdinnan på Skarpnäcksfältet. 77 av 111 röstade ja till ombildning vilket är 69 procent. Nu återstår det att se om alla röster är giltiga, om ett par röster inte är giltiga är det svårt att styrka en kvalificerad majoritet. Stockholmshem har gjort sig kända för att göra en grundlig kontroll. Vi kommer säkert att återkomma om Flygvärdinnan när vi vet mer.

Vi har fått ett par frågor om byte av lägenheter nu när det blev ja. Det vi ska lägga på minnet är att bara för det blev ja på köpstämman behöver inte det betyda att det blir en ombildning. Det finns åtskilliga exempel där det har blivit ja på stämman men sedan av olika orsaker inte blivit någon ombildning ändå. De vanligaste orsakerna är att en eller flera ja-rösterna inte är giltiga eller att förening och boende inte får lån. Det är alltså väldigt riskabelt att byta/flytta till en gård som har röstat ja enbart om man vill bo där det ombildas till bostadsrätter. Att använda den interna byteskön under en ombildning, efter stämman där det blivit ett ja är jag osäker till om det går. Det är alltid den nuvarande hyresvärden som godkänner byten.

Nu har det äntligen kommit upp på Stockholmshems hemsida att Flyghöjden har tackat nej till ombildning. Det blir lite mer officiellt då när det står på hemsidan och det är nästan ett år sedan priset sattes:



Idag är det töväder och när värmen knackar på dörren går det ofta fort att glömma de kalla och snö-rika dagar vi har haft. Lägger upp en bild som är tagen bara för några dagar sedan då allt var vitt.



/Rikard Junkergård

4 kommentarer:

  1. Trist, men sannolikheten för att alla röster är ok är ju minimal. Hoppas hoppas nu bara att Stockholmshem gör sitt jobb. Jag har en anhörig som bor på Flygargatan 8, Hon är svårt sjuk och har ingen koll på vad som händer. Vad jag kan se i trapphus och i hennes post är inget på g. Vet att de försökte få majoritet för intresseanmälan för ett år sen eller mer, men inte lyckades. I värsta fall gör de ett nytt försök. Det vore förfärligt. Vet du nåt?
    lena i/piskan

    SvaraRadera
  2. Det är så trist att tankarna kretsar kring hur många röster som är felaktiga. Det känns som man lever i en bananrepublik när man tar för givet att förfarandet inte har gått rätt till. Den enda regeln som finns vid ombildning är att det inte finns några regler, och den regeln försöker utnyttjas så ofta som möjligt. De mest uppenbara och pinsamma felen går ibland att påpeka och få värden att erkänna som fel och därmed dra in röster som Brf och konsulten hade hoppats på.

    Flygargatan är inte under någon ombildning vad jag vet. Du kan andas ut.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  3. Vad händer med Flygvärdinnan nu? Det är väldigt tyst från Brf. Inte ett knyst har hörts sedan dagarna innan stämman. Lite märkligt att få veta här hur det röstades.
    /Boende nejsägare

    SvaraRadera
  4. Tyvärr vet vi inget mer just nu. Som oftast brukar inte Brf vara snabba med information under en ombildning. Det kanske är en liten fingervisning om framtiden...

    Nästa steg är att få stämman godkänd av värden och fixa lånen.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera