onsdag 14 april 2010

Flygvärdinnan & Flygplanet

Som vi tidigare skrev blev det ett ja på köpstämman för flygvärdinnan i skarpnäck. Detta ja har nu också blivit godkänt av Stockholmshem vilket inte var väntat då vi trodde att Stockholmshem skulle göra en grundlig undersökning. Vi trodde att Stockholmshem skulle vara mer noggranna med folkbokföringslagen, att de som röstar verkligen bor i sina lägenheter. För oss fanns det uppenbara ja-röster där de folkbokförda inte bor i sina lägenheter eller som lagen kallar det, "regelmässigt tillbringar sin dygnsvila".

Rädda Linjalen skriver just om detta problem på sin blogg.

Nu när det har gått framåt för Flygvärdinnan har också kvarteret Flygplanet vaknat. Där har det varit möten med konsulten och de gör sig nu beredde på att knacka dörr och samla in fullmakter. Någon ekonomisk plan finns inte än vad vi vet, men den är ju inte alltid så viktig har vi märkt. Tydligen hade konsulten sagt att "det kommer inte så många på möten men när man knackar dörr har många skrivit på fullmakter".

/Rikard Junkergård

9 kommentarer:

  1. Ojdå, här lät det lite bittert. Ännu en rädda-blogg som gråter krokodiltårar efter en förlorat ombildningsmatch.

    Grattis ombildare, bra jobbat! Nu får ni dricka segerchampagne!

    SvaraRadera
  2. Matchen är inte riktigt över. Ingen fastighet har blivit ombildad än. Det skålades ganska bra på gården Flyghöjden när det blev ett ja på stämman. Det visade sig senare att det var inget ja när alla fullmakter synades.

    Jag har absolut inga problem med att det ombildas om det sker på ett just sätt. Tydligen är det svårt att hålla sig inom de ytterst få regler som finns för ombildning för många brf:er.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  3. är adressen flygargatan 8 hotad av ombildning. Har en anhörig där som är orolig.
    lenai

    SvaraRadera
  4. Snälla ni hyresgästsföreningskumpaner och Stockholmshemsrövslickare sluta med er jävla påhopp på dem som vill ta över sina lägenheter, ni har förstört för oss på Flyghöjden i Skarpnäck med era lögner om t ex. boräntehöjning till 10 % , och att Hyresvärden gör samma förbättringar som blivande bostadsrättsföreningen skulle ha gjort. Nu är räntorna lägre än vid köpstämman alltså 1,66 % !!!.
    Ni, Rikard och Anna- Maria är nu ansvariga att trycka på Stockholmshem att gör förbättringar som ni har lovat oss, ni kommer inte undan så lätt, nu måste ni ta ansvar över gården efter att föreningen har avslutat sitt ansvar. Ni ska se till att vår gård restaureras så fort som möjligt, alla balkongräcken ska bytas, alla parabolantenner borttags och monteras en eller 2 st. på taket istället så att hyresgäster som vill ha tillgång till hemkanaler få det mot en avgift, försöka övertala kvarvarande svenska familjer att stanna kvar, hårda tag mot besvärliga hyresgäster, se till att hundarna inte använder gården som toalett och sist men inte mins måste ni övertala Stockholmshem att renovera våra entréer och ommålning av väggar i trapphusen. Nu är det upp till bevis. Ni måste förstå att verkan ni eller hyresgästsföreningen är så populär här längre, många grannar pratar om ert sätt att behandla bostadsrättsföreningen och är lite sura på föreningen att inte bemött er lite hårdare. Ni är en skam för Gården. Av 115 lägenheter har 94 st. visat sitt intresse, då 10 st. efter köpstämman det blev tyvärr ändå ingen ombildning, nu är det några som har ångrat sig att vänta på att söka lån och lyssnat på Rikard och Anna-Maria.
    Det går rycket om att vi kanske börjar om att söka tillstånd att ta över gården, efter samtal med ordföranden har vi organisationen kvar och det är bara att börja, men då måste de som lämnar intresse måste se till att klara lånet, Ordföranden kan tyvärr inte fortsätta för att han vill flytta från gården så fort han får ett bättre boende.

    SvaraRadera
  5. Du anonym här ovanför. Anna-Maria o Richard är hyresgäster som alla vi andra DU kan INTE begära att de ska agera ombud till Sthlms hem el hyresgästföreningen. Vad jag inte för mit liv kan förstå är varför köper du inte 1 lägenhet i HSB el någon annan bostadsrättsförening? Och kom INTE med argumentet att det är för dyrt. För då är det även för dyrt att köpa en ombildning. Nej allt du vill är att försöka tjäna pengar på andra vilket du gör om du säljer din ombildade bostad till ett högre pris än du nyligen köpt den för.
    Vad det gäller hundar och människor som använder gården till toalett är det varje persons ansvar att se till både sig själv o sitt husdjur.
    Jag hoppas A-M o R om de känner sig det minsta hotade av dig eller någon annan ringer 114 14 till polisen och anmäler er. Detta är ett mycket enkelt och smidigt sätt att få hjälp i sådana situationer.

    SvaraRadera
  6. Svar till anonym ovan, försök inte att hetsa upp stämningen. Jag tycker att det är löjligt att du försöker att hota med Polisen. Vi är civiliserade människor och det jag som försökte säga är om Rikard och Anna-Maria har stake i kroppen måste de uppfylla det som de har lovar oss i Flyghöjden om det inte skulle blir ombildning, det har inte blivit och det är upp till bevis nu. Vi övriga hyresgäster betalar höga hyror till Stockholmshem nu men Hyresvärden har inte uppfyllt sitt åtagande, därför ville vi ta över fastigheten så försök inte blanda ihop saker. Rikard och Anna-Maria har hela tiden satt upp lappar vid trappuppgångar under ombildningen och lovat guld och gröna skogar om det inte skulle bli ombildning, det känner alla hyresgäster till här, nu är det dags för de och deras kompis (en kvinna på Flygargatan 5) att ta sitt ansvar, vi andra tycker inte alls att det är vårt ansvar att plocka hundbajs och varna bråkmakarna . En äldre man som bor på Horisontvägen 49 blev misshand den 29/4 av två svenska ungdummar som rökte vid trappuppgången, ungdummarna är kompisar till familjen som har förstört gården, vi har vid upprepade gångar kontaktat Stockholmshem för att göra något men tyvärr utan resultat, familjen är kända för stöld, knark, kamphundar, hot mm. Vår kära styrelse har gjort sitt bästa att ta över fastighen och förbättra för alla men har hela tiden fått kniv i ryggen av dem här typerna (R o A). Jag hoppas att Rikard och Anna- Maria har dåligt samvete nu och gör sitt bästa för gården, men innerst inne tror jag inte att de är sådana typer. Vi ville ta över vår gård och fått mycket bättre boendeekonomi utan att betala ett öre i handpenning, verkan jag eller de flesta vid gården har en chans att köpa något annat, så prata inte skit att bara köpa någon annan lägenhet med stort lån, du har sett föreningens ekonomiska kalkyl, så försök inte mörka. För resten verkan jag eller någon annan inte hotat dem, jag tänker inte sänka mig till den nivån.

    SvaraRadera
  7. Svar till anonyma. Roligt att ni skriver men skriv gärna under med namn.

    För det första vill jag klargöra att även om 100 procent av alla boende skulle fått lån skulle det inte bli någon ombildning då styrelsen inte kunde bevisa att det var en kvalificerad majoritet som röstade ja till ombildning enligt Stockholmshem.

    Vad är det vi har lovat?
    Allt som oftast har vi/jag gått ut med information som har styrkts med källor, alltså inget som vi/jag har hittat på. Allt som gäller räntor har vi/jag aldrig gått ut och lovat något utan visat på historik och vad analytiker tror om framtiden. Om det är något vi/jag har lovat som du/ni inte alls tycker stämmer eller rena lögner. Visa på det och referera så bemöter jag gärna det via mejl eller telefon. Jag gömmer mig inte bakom någon anonymitet.

    När det gäller hundar och grannar instämmer jag med anonym den 26 april. Likaså att det finns väldigt gott om bostadsrätter att köpa om du inte vill bo i hyresrätt.

    Stockholmshem har nu bytt alla portar, nytt låssystem har installerats, målats om i del trappuppgångar (kunde vara bättre). Det som står på tur är grovsoprummet och själva gården.

    /Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  8. Upphetsad stämning? Vad är stockholmshemsrövslickare för ordval då? Om man nu vill föra en sansad debatt

    /annan anonym

    SvaraRadera
  9. Ska erkänna att jag trodde upprustningen av gården skulle vara igång nu, då jag fått uppgift att det skulle vart gjort redan förra sommarn om vi inte vart under ombildning. Och att det skulle sättas igång efter utebliven ombildning. Nu har det inte gjorts än, men jag vet att LH har haft samråd med sthlmhem ang detta. Så det kommer. När vet jag inte exakt, ring till lokalkontoret och fråga om du är nyfiken.
    För övrigt håller jag med Rikard -vi har alltid gått ut med källor när det gäller bland annat ekonomi och upprustning och vi har vart tydliga när vi haft personliga åsikter och jag håller även med anonym: Vi är vanliga hyresgäster och är inte ombud för vare sig hgf el sthlmhem.
    Fortf nöjd med beslutet att vi är kvar i allmännyttan.

    /Anna Maria

    SvaraRadera