söndag 6 juni 2010

Bostadspolitik i Kärrtorp


I lördags anordnade HGF Stockholm Sydost en politiker utfrågning på torget i Kärrtorp. Medverkande var Maria Hannes (v) och Peter Lundberg (m). Det börjades med frågor om ombildning och det var inte mycket nytt där. Maria från Vänsterpartiet vill stoppa alla ombildningar och Peter från Moderaterna vill att det ska vara blandade boende former. Enligt Peter ska ombildningarna nu stoppas innanför tullarna där målet med blandade boende former är uppnått. Det tråkiga var att det knappast var några lyssnare på torget, mest politiker som delade ut flygblad.

De mer goda nyheterna är att Mikael de Faire (vice VD Stockholmshem) har deklarerat att det är den 18 juni som gäller för Flygvärdinnan, det är då tiden går ut. Innan dess ska lånen vara klara om det ska bli någon ombildning. Det betyder att vi nu har ett datum i alla fall, något som BRF inte ville gå ut med.

Namnet på Peter är nu rätt, Lundberg var efternamnet.

/Rikard Junkergård

28 kommentarer:

  1. Du är väl troende på V(PK) så det är de du lyssnar på ;)

    SvaraRadera
  2. Nu är efternamnet till Peter funnet. Lite Googling fixar biffen.

    Till anonym:
    Oftast är mitt öra riktat mot de mest liberala håll.

    SvaraRadera
  3. Grattis Flygvärdinnan!
    Strålande jobbat! HELA kvarteret dansar och ler! :)

    SvaraRadera
  4. Nu lyfter Flygvärdinnan!
    Föredömligt jobb gav ett fantastiskt resultat!
    Välförtjänt!

    SvaraRadera
  5. Segern är VÅR!

    SvaraRadera
  6. Hela kvarteret Flygvärdinnan dansar INTE och ler!!! Det är många på gården nu som är ledsna, oroliga, arga och inte vet vart dom ska ta vägen och hur deras framtida boende ska gestalta sig. Bostadsrättsivrarna firar ja, men vi som flyttat till gården för att vi ville bo i hyresrätt gråter. Vi vill inte heller ha en brf som hyresvärd. Ni har försatt oss i en fördjävligt otrygg situation. Det värsta är att det är Maria Hannäs (som vill stoppa ombildningarna) bästa kompis som är en utav initiativtagarna till ombildningen, f d vänsterpartist...

    SvaraRadera
  7. Grattis flygvärdinnan!

    SvaraRadera
  8. Ingabritt Billström11 juni 2010 kl. 14:19

    Att Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 lyckats med att lura Hyresvärden AB Stockholmshem och därigenom ev. kommer att genomföra en ombildning av Hyresrättslägenheterna på gården Flygvärdinnan till Bostadsrättslägenheter på falska underlag är inte en seger.
    Utan ett NEDERLAG för DEMOKRATIN och ÄRLIGHETEN.

    Resultatet av Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 Köpstämma blev att nödvändigt antal Boende röstade JA, inkl. tidigare ingivna Fullmakter.
    2 av dessa JA-röster grundar sig på utställda Fullmakter som inte är med sanningen överensstämmande, så till vida att Fullmaktsgivarna inte bebor de lägenheter som de skrivit Fullmakter för och därmed inte heller har sin dygnsvila där.
    I §7 Folkbokföringslagen står det:
    En person anses vara bosatt på den fastighet där han regelmässigt tillbringar eller, när byte av bostad har skett, kan antas komma att regelmässigt tillbringa sin dygnsvila. Den som därigenom kan anses vara bosatt på fler än en fastighet anses vara bosatt på den fastighet där han sammanlever med sin familj eller med hänsyn till övriga omständigheter får anses ha sitt egentliga hemvist.
    Alltså har de 2 Boende, som var och en skrev på en Fullmakt utan att enligt Folkbokföringslagen regelmässigt tillbringa sin dygnsvila i den lägenhet som respektive Fullmakt avsåg, ingivit falskt vittnesbörd när de skrev på sina Fullmakter.

    Något som de flesta Boende på gården Flygvärdinnan vet att det förhåller sig så, inkl. de flesta av Styrelseledamöterna i Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1.
    Dessutom har 2 av Styrelseledamöterna i Bostadsrättsföreningen sina lägenheter i samma trappuppgång, som 1 av de Boende som ingivit falskt vittnesbörd på sin Fullmakt och känner den Boende ifråga mycket väl.
    Men blundat för att denne Boende ingivit falskt vittnesbörd på sin Fullmakt, enbart för att kunna uppnå sina egna mål att TJÄNA PENGAR PÅ SITT BOENDE.

    Ombildningsivrarna på gården Flygvärdinnan anser att ”Nu lyfter Flygvärdinnan”!
    Snarare är det så att gården Flygvärdinnan nu sjunker ned i OÄRLIGHETENS TRÄSK!

    Det är inte så att ”Hela kvarteret dansar och ler”, även om Ombildningsivrarna ”dansat och lett” hela natten, till övriga Boendes förtret.
    Men än så länge är ännu inte Köpehandlingarna påskrivna.

    Det kommer att bli intressant att se om Ombildningsivrarna fortfarande ”dansar och ler”, när Janne Josefsson knackar på deras lägenhetsdörrar och ställer frågor om de oegentligheter som föregått Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 Köpstämma.

    Jag skriver inte detta inlägg för att jag är en dålig förlorare, som Ombildningsmotståndare.
    För det lärde mig idrotten, när jag som bågskytt tävlade på all världens arenor, man tar alltid motståndaren i hand efter att man förlorat en match som gått just till och gratulerar motståndaren till segern.
    Men när det gäller matchen Ombildningsmotståndare mot Ombildningsivrare på gården Flygvärdinnan, så kan jag definitivt inte ta Ombildningsivrarna i hand eftersom matchen inte gått just till med falska underlag som grund för deras förväntade ombildning.

    SvaraRadera
  9. Hon, för det är en Hon som Anonym åsyftar.
    Denne Hon som bor på bv Pilvingegatan 38, har inte bara begått försyndelsen att som Vänsterpartist vara en av initiativtagarna till ombildningen av våra Hyresrättslägenheter till Bostadsrättslägenheter här på gården Flygvärdinnan.
    Hon har dessutom begått försyndelsen att inte förhindra genomförandet av ombildningen, trots att Hon är väl medveten om att Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 Köpstämmas JA helt bevisligen grundar sig på falskt vittnesbörd på 2 av Fullmakterna, betr. Folkbokföring.

    Visst, en Vänsterpartist kan mycket väl bo i och äga en Bostadsrättslägenhet, under förutsättning att den inte är en ombildad Hyresrättslägenhet.

    Men en Vänsterpartist kan inte vara en av initiativtagarna till att Hyresrättslägenheter ombildas till Bostadsrättslägenheter.

    Och en Vänsterpartist kan absolut inte acceptera att en ombildning av Hyresrättslägenheter sker med felaktiga och falska underlag som grund, utan måste avstyra en sådan ombildning.

    Och denne Hon har ju fortfarande några dagar på sig att avstyra hela ombildningen, för Köpehandlingarna ska ju inte skrivas på förrän den 18 juni.

    Så du Hon;
    Ta fram ditt civilkurage från någonstans där långt inne i garderoben, damma av det och använd det!
    Det har du ju gjort tidigare, när du satt som ledamot i Skarpnäcks Stadsdelsnämnd som representant för Vänsterpartiet och gick emot orättvisor och falsarier.

    Sen kan du "dansa och le"!

    SvaraRadera
  10. Hans Söderling12 juni 2010 kl. 16:51

    Jag har inte ord för hur illa jag tycker hur denna ombildningsprocess gått till. Jag vill aldrig någonsin i framtiden har med dessa människor i Flygvärdinnans styrelse att göra. Dyker dom upp i min närhet kommer jag att vända dem ryggen!

    SvaraRadera
  11. Varför så bittert här?
    När någon förlorar, vinner en annan. Sånt är livet.
    Gratulera en värdig vinnare istället för att skriva en massa påhopp på grannarna, det tjänar ingen på.
    Nu ska vi samsas under en ny flagga - bostadsrättsföreningen!
    Det kommer gå jättebra ska ni se. :)

    Hoppas ni kan komma över förlusten och börja att dansa och le ni oxå! :)

    SvaraRadera
  12. Aj.
    Jag har ont i fötterna efter allt dansande. Men leendet är intakt. :)

    SvaraRadera
  13. Det är väl trevligt att en vpk:are och borgarna finner förbrödring i en stor och viktig fråga.
    Delad glädje är dubbel glädje!

    SvaraRadera
  14. Skynda er till Terror-Terje nu och börja stämma. HGF brukar ju hjälpa till när det handlar om att skydda deras egna pengar och makt.

    Prata inte om demokrati eller rätt eller fel med honom. Det är inte hans eller HGF's grej

    Ni har väl alla "partibok"?

    SvaraRadera
  15. Gården har 11 hushåll. Att 66 hushåll nu dansar och ler och skålar i champange betyder också att 45 hushåll inte gör det. Vi är som sagt välidgt oroliga för hur det ska bli att få ett gäng amatörer som hyresvärdar. Dom vet inte ens hur vi ska betala våran hyra inför juli månad, en månad då många åker på semester. Kanske sitter det en trevlig "vräkt" lapp på dörren när man kommer hem från semestern...

    Vi har vänner som bor på gårdar där det ombildats och alla säger samma sak. Dom som tagit initiativ till ombildningen säljer och försvinner snabbt och kvar blir dom som inte ville ha bostadsrätt och alla dom som blev övertalade att köpa med hjälp av Bluestep lån. Risk för konkurs alltså. Då sitter dom här stackarna kvar med sina Bluesteplån, men lägenheterna har återgått till att bli hyresrätter. Något att tänka på...dom som övertalat dig att ta lån flyttar snart!

    Nej jag håller med föregående skribent, en Vänsterpartist (jag vet också vem det är) ska inte ta initiativ till ombildning. Hon ska försvara allmännyttan! Hon borde bli sparkad ur partiet! F ö sitter hennes man i bostadsrättsföreningens styrelse!

    Vi kommer flytta så snart som möjligt på grund av det här, men jag lider med alla som tvingas bo kvar för att dom t ex har handikappanpassade lägenheter. Känner flera på gården. Dom lider nu.

    SvaraRadera
  16. Jag vill aldrig mer ha med dessa vidriga människor att göra och nej, jag kommer inte att samsas under deras flagga. Vänta ni, snart kommer "Till salu"-skyltarna att trängas här ute på gatan. Pengar gör människor galna!

    SvaraRadera
  17. Det är roligare att säga ja! :)

    SvaraRadera
  18. Jasså, så vi har uttidsmänniskor boendes på gården Flygvärdinnan.
    Det är många år sedan VPK gick i graven.
    Men du har ju noll koll på verkligeheten som vanligt.

    Jag skulle vilja vara en fluga som sitter i din hatt, för det är klart att du tar på dig finhatten när du träffar banktjänstemannen.
    Det är ju ditt livs affär som du ska göra, på andras bekostnad, och han frågar dig:
    "- Och vad kan jag hjälpa dig med?"
    Säkert kommer du att inte heller då veta av vilken verklighets-anledning som du befinner dig på banken.
    För verklighet är ju inte din starka sida!

    Det är just därför som vi ombildningsmotståndare kallar er ombildningsivrare för amatörer.

    Och Hon Vänsterpartisten på bv Pilvingegatan 38 har nu en svettig vecka framför sig, när Hon ska medvetandegöra styrelsen för Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 att Köpstämman genomfördes med felaktiga underlag som grund.
    Och därigenom förhindra att en ombildning av gården Flygvärdinnan stadfästs genom underskrivande av erforderliga Köpehandlingar den 18 juni.
    Något annat är ju helt otänkbart, ifall Hon ska behålla sitt anseende och kunna se sig själv i spegeln på mornarna eller när Hon nu brukar titta sig i spegeln.

    SvaraRadera
  19. Undrar om "Anonym" som tycker att vi ska gratulera en värdig vinnare hade varit lika hurtfrisk om det hade varit HGF som vunnit och Brf som förlorat...Tror inte hon/han hade gratulerat då...

    SvaraRadera
  20. Kan vi inte vara vänner ändå, Hans och Ingabritt?

    SvaraRadera
  21. Nej, hade brf förlorat hade dom kallat till nya stämmor om och om igen tills dom fått sitt ja, dom hade aldrig varit "goda förlorare" och tagit ett nej så varför ska vi hyresgäster vara det, som tvingas att mot vår vilja byta hyresvärd? Berätta hur vi ska betala våra hyror inför juli t ex!!! Juli månad är snart här och jag vill kunna åka på semester utan hjärtklappning!

    SvaraRadera
  22. Citat från orolig granne som mejlat mig.

    "Jag har haft ett flertal kontakter med Boende på gårdarna Flygplanet och Flyghöjden, om byte av lägenhet.
    Men eftersom bytet inte kan ske före den 18 juni, när Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 skriver på Köpehandlingarna, så är det ingen som är intresserad av att byta till sig en lägenhet här på gården.
    För efter den 18 juni så får den som byter sig till en lägenhet här på gården och vill bli medlem i Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 betala marknadspris för lägenheten.
    Och det vill ju ingen göra, eftersom de som är intresserade av ett byta har för avsikt att tjäna pengar."

    Är detta sant så sitter ju vi hyresgäster verkligen fast som i ett fängelse nu. Kan vi inte byta med en annan som är köpsugen, hur ska vi då kunna byta? Jag trodde i alla fall den som ev byter med mig kunde köpa för samma pris som jag inom 6 månader. Nu måste den personen alltså köpa för marknadspris och då faller ju intresset...då kan dom ju lika gärna köpa sig en fin bostadsrätt på annat håll...

    SvaraRadera
  23. Ingabritt Billström14 juni 2010 kl. 19:00

    Svar till dig Anonym, som frågar:
    "Kan vi inte vara vänner ändå Hans och Ingabritt?"
    Jag kan bara svara för mig själv.
    Och jag kan definitivt inte vara vän med dig som frågar, ifall du är en ombildningsförespråkare.
    Därtill är våra ideologier alltför skilda, betr. nödvändigheten av att det finns kvar äldre byggda Hyresrättslägenheter, till rimligare priser än de som nybyggs. Till gagn för de unga som ska ge sig ut på bostadsmarknaden.

    En Hyresrättslägenhet byggs för att fungera som en sådan och en Boende vet vad som gäller när den skriver på ett hyreskontrakt för en Hyresrättslägenhet.
    En Bostadsrättslägenhet byggs som en sådan och en Boende vet vad som gäller när den skriver på ett kontrakt för en Bostadsrättslägenhet.

    Att sen några klåfingriga borgerliga politiker har bestämt att de Boende som vill kan ombilda sina Hyresrättslägenheter till Bostadsrättslägenheter och därmed skapa kaos bland de Boende.
    Behöver inte betyda att de Boende i Hyresrättslägenheterna behöver följa deras TOKRÅD, utan följa sin ideologi och inte ombilda till fromma för de unga som ska ge sig ut på bostadsmarknaden.

    Avslutningsvis;
    Visst du Anonyme!
    Om du gör en insats och förhindrar att Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 skriver på Köpehandlingarna på fredag den 18 juni, med en falskt genomförd Köpstämma på felaktiga dokument som underlag, som t.o.m. strider mot Folkbokföringslagen.
    Ja, då har du inte enbart gjort en insats för att vi i fortsättningen kan vara vänner, utan du har även räddat ett antal Hyresrättslägenheter till fromma för de som idag står i bostadskön, både unga och gamla.
    Välj själv!

    SvaraRadera
  24. Hans Söderling14 juni 2010 kl. 21:07

    Varför skulle jag vara vän med Flygvärdinnans styrelse för? Den här kvartetten som har drivit frågan om ombildning har uppmanat de boende att bl.a ta Blue Step lån samtidigt som ekonomer varnar för att en räntehöjning är att vänta och dom människorna skulle jag vara vän med? Aldrig! Dessutom mister man dom år som man bott i sin lägenhet. Ty, ju längre tid man bott i samma lägenhet ju större chans har man till en annan lägenhet. Allt detta försvinner nu den 18 juni pga den här "kvartettens" girighet.

    SvaraRadera
  25. Ingabritt Billström15 juni 2010 kl. 01:28

    Hans Söderling!
    Ge nu denne Anonyme en chans, till att ångra sig att vara ombildningsförespråkare och därmed övergå till att vara vänner till oss!
    Och om denne Anonyme, som vill vara vänner till dig och mig, inte förhindrar att Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 skriver på Köpehandlingar, med en falskt genomförd Köpestämma på felaktiga underlag som grund och som faktiskt strider mot Folkbokföringslagen.
    Ja, då bryter HELVETET löst på gården Flygvärdinnan, därför att vi accepterar inte och kommer inte att acceptera att en försäljning av vår gård görs på falska underlag, med ombildningsivrarnas enda målsättning att TJÄNA PENGAR PÅ ATT RÅKA HA EN HYRESRÄTTSLÄGENHET SOM OMBILDAS TILL BOSTADSRÄTTSLÄGENHET.
    Och då får Lasse Werner säga vad han vill, för rätt ska vara rätt.
    Har man som Boende skrivit på ett kontrakt för en Hyresrättslägenhet med ett Allmännyttigt Bostadsbolag som AB Stockholmshem, då ska också detta kontrakt gälla för just den Hyresrättslägenhet inom AB Stockholmshem och inte för en Hyresrättslägenhet inom en Bostadsrättsförening som är bildad av amatörer.

    SvaraRadera
  26. Vänner behöver man väl inte vara, men respektera varandra som medmänniskor trots olika åsikter är väl viktigt.
    /nejsägare

    SvaraRadera
  27. Men Hans, nog kan väl vi vara vänner ändå även om vi gör olika val i den här frågan.
    Det kommer bli jättebra för alla.
    Man måste lita på sin medmänniskor.

    Vi grannar kan fortsätta leva i samförstånd och hjälpas åt att göra gården jättefin.

    Eller hur?

    SvaraRadera
  28. Nej, vi vill inte vara vänner med ombildarna och kommer att flytta så fort som möjligt (vilket tyvärr kanske inte blir så lätt nu när vi inte får vara med i byteskön längre...)!

    SvaraRadera