torsdag 25 juni 2009

Rapport från info möte med Terje

En rapport från Hyresgästföreningens information med Terje Gunnarson. 14 personer trotsade det fantastiska vädret för att träffa Terjer. Det lilla antalet gjorde träffen till mer av en debatt där olika viljor vädrades friskt än ett informationsmöte med frågor till Terje. Inget fel i debatt, snarare bra att ståndpunkter kommer upp till ytan och viljorna får vädras än att det smygs och viskas.

Intressant information och fakta från Terje var att:

Den kontroll boverket gör av den ekonomiska planen är att kontrollera att den stämmer matematiskt. Alltså att alla plus och minus stämmer och inte om den kommer att fungera i realiteten.

En tredjedel säljer sina lägenheter inom ett år efter en ombildning. Som oftast är det de som är mest drivande till ombildning som är de som också säljer fortast.

Hyresgästföreningen har fått markant mer att göra sedan ombildning har börjat. Sedan nybildade brf:er har tagit över tidigare hyreshus och blivit värdar för sina grannar har också klagomålen ökat. Terje kunde inte peka på något speciellt som det klagades över utan det var allt. Det var heller inte i liten skala som missnöjen mot de nya värdarna har kommit in utan det var massivt.

Terje tryckte även på de 6 månaders betänketid som finns. Att man behöver inte köpa sin andel direkt utan att det funkar bra att vänta upp till 6 månader efter ombildningen och priset är det samma. Under denna tid kolla hur det fungerar innan man satsar stora pengar.

För er som inte kunde närvara på informationsmötet eller är intresserad av vilken information som delgavs på mötet kan ni titta på en film av Hyresgästföreningen. Det mesta på filmen tog Terje upp på mötet.

Länk till en film med information av Hyresgästföreningen.

Länk till Terjes blogg.

EXTRA EXTRA
Terjes kommentarer om informationsmötet kan läsas på Terjes blogg

Direkt länk till kommentarerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar