söndag 7 juni 2009

Styrelsens senaste utspel

Styrelsen har satt upplappar för att uppmana de boende att lämna in fullmakter.
(Klicka på bilden för att förstora)


Samtidigt passar styrelsen på att ge en känga mot oss genom att skriva: "Mot allt sunt förnuft är det någon som är emot ombildningen och sätter upp lappar för att utöva skrämseltaktik".

Det är ingen skrämseltaktik att peka på fakta och uppmana till att söka mer fakta innan ett beslut görs.

Sunt förnuft är att:
  • Inte köpa grisen i säcken
  • Innan beslut se en fullständig ekonomisk plan
  • Innan beslut se en fullständig besiktning av fastigheten
  • Innan beslut ha god kännedom av styrelsen
  • Samla så mycket kunskap som möjligt då det rör ditt boende
Om du inte tycker det är viktigt, skriv under fullmakten och lämna in den. Annars skapa en uppfattning och kolla igenom den ekonomiska planen och besiktningen. Bekanta dig med hela styrelsen m.m.

Den ekonomiska planen och besiktningen finns i skrivande stund inte att tillgå, inte heller finns det någon presentation av styrelsen eller någon årsberättelse. Om det inte finns något finns det heller inte något att vara kritisk mot. Varför är dessa så hemliga?

Så gott som alla förbättringar som styrelsen tar upp har redan Stockholmshem budgeterat för och har tänkt genomför men lagt på is. Detta på grund av ombildningen. Andra fastigheter har redan börjat få nya portar.

9 kommentarer:

  1. sista kommentarer inom parantes tycker jag säger en hel del "fulmmakten är ENDAST ett Ja för att vi ska ombilda". Det beskrivs som om fullmakten inte är särskilt betydelsfull. Fullmakt är en juridisk handling. Genom att skriva under fullmakt överlåter man all beslutanderätt till någon annan. Något som är helt galet egentligen? I vilka andra sammanhand överlåter man hela sin ekonomi till någon annan?
    /Ylwa, Rädda Svärdet
    http://raddasvardet.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Det intressanta vore ju att veta vad "fullmakter för ett JA till köp av fastigheten har redan börjat inkomma för fullt" egentligen betyder...dvs HUR många som verkligen lämnat in en fullmakt. Det låter mera som en deseperat åtgärd för att alla som INTE lämnat in ska göra det...och antyda att många kommit in fast så ej är fallet...eller..?? Ibland läser man mellan raderna...och detta låter mera som skrämsel...

    SvaraRadera
  3. Kan bara hålla med er båda. Detta med fullmakt har jag försökt att förklara flera gånger. Vet ju att strategin är att samla in så många fullmakter så tidigt som möjligt. Det innan en ekonomisk plan har delgivits.

    SvaraRadera
  4. Jo, jag undrar också vad styrelsen anser vara skrämseltaktik om det är oss dom syftar på -det kan ju vara bra om dom delger det.

    Jag anser fortfarande att det är viktigt att ha mer fakta och information innan man skriver på en fullmakt.

    Anna Maria

    SvaraRadera
  5. Vi håller med - vi hyresgäster vill veta vilka som sitter i styrelsen. Är väl en självklarhet! Årsberättelsen då? Har inte fått någon som helst information om detta. Stockholms är den bästa hyresvärden!
    -Rädda allmännyttan

    SvaraRadera
  6. Årsberättelse kanske inte finns innan en riktig brf. Jag vet faktiskt inte.
    Men den ekonomiska planen väntar vi fortfarande på.

    Anna Maria

    SvaraRadera
  7. Och tack för lite positiv respons.
    :) Anna Maria

    SvaraRadera
  8. Med årsberättelsen menade vi förståss den ekonomiska planen, ursäkta felsägningen.

    SvaraRadera
  9. Håller med om att stockholmshem är en jättebra värd.

    SvaraRadera