måndag 25 maj 2009

Anonym

Ett litet tekniskt missöde gjorde att det inte gick att kommentera anonymt. Nu är det fixat. Nu ska det vara lätt att kommentera och debattera.

1 kommentar:

  1. Den stora frågan är vilken boendeform varje enskilt hushåll önskar välja. Det finns många orsaker och beslutsunderlag till svaret. Som i de flesta fall när beslut skall tas finns det fördelar och nackdelar med allt samt lättare och svårare frågor att ta ställning till.

    Övergripande skall man ställa sig frågan är det en fördel att äga sin lägenhet som dessutom har ett fastighetsägande där man själv har full insikt och en röst i en demokratisk föreningsform.

    Eller?

    Hyra sin lägenhet av ett vinstdrivande företag (kommunala icke vinstdrivande fastighetsbolag finns ej, alla är vinstdrivande).

    Stor organisation kontra mindre är också ett beslutfaktor. Min erfarenhet är att i stora är det trögt att få tillstånd förändringar och åtgärder samt det är många delar som måste klaffa för att ärenden skall resultera i åtgärder. Svårt att få insyn i en koloss på lerfötter.

    I de mindre som en bostadsrättsförening är det kortare väg till resultat och lättare att sätta sig in i organisationen karaktär och beslutsgång. Upplever att varje enskild individ får lättare access till demokratisk förvaltning av besluten.

    Det är bra att denna Blogg har tillkommit och vill verka för sin åsikt. Det är upp till var och en att bilda sig en uppfattning.

    Bolla nu gärna de faktorer som är viktiga för dig/er och ett plus för någon kan vara ett minus för någon annan.

    MEN

    Varför tror ni att det är flera som bytt till sig lägenheter i fastigheten och många som vill.
    Jo, detta är en mycket bra affär för den/de framtida lägenhetsägarna. Bra investering för de yngre att bygga vidare på och ett värde att lämna i arv till sina nära och kära. Kan rabbla siffror i all oändlighet och jämföra statistik till leda men det kommer bara att resultera i insikten att nu har vi en chans att få köpa en Rolls Rolls till ett pris som en Skoda.

    Min erfarenhet av att äga och bo i bostadsrätt är endast positivt. Efter att tvingas sälja min dåvarande borätt efter endast ett år (arbete på annan ort) och gjorde en vinst på två gånger insatsen och dessutom kände jag då mina grannar samt ingen var anonym. Detta resulterade i en stor respekt och hänsyn till varandra över generationsgränserna och ingen hade behövt ringa störningsjour eller dyligt på 20 år.

    Om någon läser detta inlägg och har detaljerade frågor om denna chans till att äga sin bostad i demokratiska former är ni välkomna att kontakta styrelsen eller portvärdarna.

    SvaraRadera