fredag 29 maj 2009

Tyck om hyresrätten

Rolig länk jag hittade om hyresrätten.

5 kommentarer:

  1. Vad är rädda Flygaren?

    Finner motiven till denna blogg tvivelaktiga och önskar få en tydligare förklaring om hur hyresrätter inte värnar om segregering och varför borätter segregerar samhället?

    I vårt fall är det tvärt om när vi med många olika bakgrunder har möjlighet att få äga vår bostad till en förmånlig ekonomisk affär. Denna affär gynnar mångfalden då många av de bostadsområden med kulturell mångfald inte ges möjlighet att ombilda till borätter.

    Finner även bloggens värnande om att rätt information skall framkomma är också tvivelaktiga.

    Vilken expertis och kompetens har blogg-ägarna?
    Men i de flesta demokratiska skeenden finns det motståndare och tur är väl det, för utan anti-rörelser vore det en ren diktatur. Vill gärna verka för demokratisk hantering av detta ärende och ser att den mest demokratiska boendeformen är att äga sin bostad genom bostadsrätt genom en demokratiskt driven förening.

    Ja till ombildning och ja till att vi tillsammans äger fastigheten och var och en sin egen bostad.

    SvaraRadera
  2. Alla Stockholmshems bostadsområden är uppe för ombildning om det finns intresse, oberoende hur det kulturellt ser ut i området. Stockholmshem är inte det enda bostadsbolaget som låter sina hyresgäster ombilda. Det politiska uppdraget har gått ut till alla kommunala bostadsbolag och det täcker in även de områden med stor kulturell mångfald.

    I och med det inte alltid är lätt att "köpa" en insats segregerar det också då en del som blir utanför. I Skarpnäck är det redan en övervikt med bostadsrätter och därför värnar vi om hyresrätten.

    Peka gärna på den fakta som är fel och diskutera den.

    Det viktiga i frågan är Brf. styrelsens kunskap och kompetens. Styrelsen kommer att ha ett stort ansvar om köpet går igenom. Det är inte allt för ovanligt att stora delar av styrelsen i ny bildade bostadsrätts områden slutar inom ett halvår eller säljer och flyttar direkt efter ombildningen. Kan återkomma om mer fakta om det senare.

    Kan återkomma om demokrati i föreningar i ett eget inlägg senare. Nu är det fint väder och solen kallar.

    SvaraRadera
  3. Jag skriver kanske mer vid senare tillfälle, men en anledning till bloggen är information och åsikter från fler håll. Nu har vi på möten fått höra om alla fördelar det är att rösta ja till köp. Här kan även andras åsikter debatteras. Vi är ju överens om en sak i allafall: sök fakta och fatta beslut därefter. och självklart vill vi också ha en demokratisk process.

    AM

    SvaraRadera
  4. skriver svar under fullmaktsinlägget då det var fler som frågade om mina åsikter där.
    AM

    SvaraRadera
  5. Mitt svar ligger under blogginlägget fullmakt,del 2
    AM

    SvaraRadera