söndag 24 maj 2009

Kalkyl


På det informationsmöte som ska var på tisdag 26/5 är säkerligen kalkylen ett hett ämne. I den kalkyl jag fick ligger insatsen på 601 tusen och månadsavgiften på 2312:- för en trea på 78kvm.

Vid en enkel sökning hittar jag en liknande trea för 675 tusen. Annars ligger priserna på runt 600 till en miljon för en tre, beroende på skick. Den som jag bor i hamnar ju inte direkt vid miljonen. Skillnaden är inte överväldigande från de bostadsrätter som redan finns i området.

Månadsavgiften skulle vara intressant att se hur den är uträknad. Vilken anslutningsgrad är den baserad på? Är lånen säkra? Bland annat.

Räntan är på 3% i kalkylen men det bör beaktas att så låg ränta kanske inte är möjlig om ett halvår. Man bör klara en ränta på 7%. SEB:s ekonom Gunilla Nyström säger att "man ska vara beredd på en ränta runt 5-6%". Det är där den snart kommer vara säger hon.

2 kommentarer:

  1. Månadsavgiften som är angiven ovan är exklusive räntan, men det är ju för att den exakta räntesatsen vet man inte förrän efter kontakt med banken.
    Sen har även jag talat med olika banker som säger liknande saker som Gunilla Nyström.
    Många saker att ta med i beaktning/åtanke.

    AM

    SvaraRadera
  2. Nu har ju både vissa i styrelsen och en av konsulterna erkänt att den första kalkylen inte gäller och ändå var det med den i handen dom gick ut och samlade fullmakter.
    ??
    Gäller då dom första fullmakterna som kom in innan den ekonomiska planens presentation? antagligen gör de väl det men lite konstigt är det ändå...

    SvaraRadera