söndag 31 maj 2009

Samtal med grannar

Har nu varit runt med AM och talat med grannar om ombildningen. En halvdag tog det och blev många långa samtal med bekymrade hyresgäster. Vi informerade om det rådande läget samt vad en fullmakt innebär och svarade på frågor. Det var många som inte riktigt visste vad en fullmakt innebar då det är en lite knepig term.

Vi upplevde det som en trevlig stund att prata med våra grannar det var också många som var fundersamma på fastighetens skick. Ställer sig frågande om det har varit någon besiktning av fastigheten. Och har brf. tagit med i kalkylen utgifter för evakueringslägenheter när det är behov av omfattande reparationer som det nu sker i en fastighet utöver kostnaderna för reparationerna naturligtvis.

Det har även tidigare framkommit att det finns mögel i en fastighet också. Försöker INTE att skrämmas utan upplysa om problem. Det är viktigt att känna till problem av denna typ när man ska köpa en fastighet för många, många miljoner. Alla som går in och väljer att köpa fastigheten köper också dess brister.

4 kommentarer:

  1. Brf har ingen skyldighet att ordna evakueringslägenheter vid större underhåll som t.ex. stambyten. Det har däremot allmännyttan och de brukar ordna det bra för alla sina hyresgäster.

    SvaraRadera
  2. Undrar om hur styrelsen i Brf. ställer sig till det. Om de avser att göra det och har tagit med det i kalkylen eller om det är ännu en sak som hyresgästerna går miste om.

    SvaraRadera
  3. Jag bor i hyresrätt i annat område och drabbades av vattenskada i maj förra året. Hela mitt bohag samt jag blev raskt evakuerad då det var omfattande golv och väggskador. Det tog 5 månader innan renoveringen var klar. Under tiden fick jag evakueringslägenhet av förvaltaren. Hur hade det lösts vid bostadsrätt?? Hade jag fått sova på soffan hos vänner under denna tid...

    SvaraRadera
  4. En brf. har ingen skyldighet att bistå med evakueringslägenhet vad jag vet. Troligtvis hade det blivit en soffa.

    SvaraRadera