onsdag 27 maj 2009

Informationsmötet

Rapport från informationsmötet som hölls den 26/5. Det var ungefär 45 besökare på informationsmötet. Inledningsvis började ordförande Kawa med att presentera fördelar med att bo i bostadsrätt samt berätta vad han och styrelsen vill göra för förbättringar.

Dagordningen följdes och vi kom till punkten där borättsbildarna informerade om kalkylen. Den ska hålla måttet enligt dem. Det ska inte heller vara något problem att låna 100 procent av beloppet till insatsen. Det var en del som ifrågasatte kalkylen men de blev snabbt tystade med att den är så bra och allt stämmer om bara räntan fortsätter vara låg och en övertygande majoritet väljer att köpa.

Fullmakt var nästa punkt. Det var en lång förklaring kring vad en fullmakt var. Det slutade med att jag sa att en underskriven fullmakt är lika med en JA röst. Borättsbildarna höll med om den förklaringen. Det var också väldigt viktigt att nu börja samla in så mycket fullmakter som möjligt. Därmed blev min oro sannas att jakten har börjat.

Tiden gick och nu hade mötet dragit över med minst en halvtimme och många var tvungna att gå.

Det som kan noteras är att det kanske var 40 hushåll som var närvarande och 35 av dem är intresserade av köp. Det är alltså inte ens hälften av vad som är nödvändigt för att genomföra köpet. Kawa berättade även att när intresseanmälningarna för värdering samlades in svarade även en majoritet att de var osäkra eller vet inte om de vill köpa.

1 kommentar:

  1. Och idag kom det en lapp i brevlådan -en fullmakt att skriva på/under. Det står på fullmakten att man inte behöver köpa sin lgh. Nej, men att skriva på innebär att du tackar nej till stockholmshem som värd och ja till köp av fastighetn.
    Min bestämda åsikt är: skriv inte på nånting innan köpstämman den 10 aug. använd denna tid som är kvar till att samla information och mer fakta så du har mer underlag att fatta beslut på!
    Sen prata gärna med pers på lokalkontoret vad de hade tänkt att förbättra hos oss i år.
    AM

    SvaraRadera