fredag 18 september 2009

Hyresrättsvindar blåser genom stan

Linjalen, Tumstocken och nu Kastanjegården i Dalen, alla röstar NEJ till ombildning. I Kastanjegården gick det vilt till som Terje bevittnade och skrev om i sin blogg.

Kastanjegården i Dalen.
De ropade på hjälp då ombildare uppträdde hotfullt under stämman som blev avbruten och skulle fortsätta nästa dag. När stämman fortsatte dagen därpå kom hjälp i form av Terje, Terese Lindberg (vice ordförande i Svenska bostäders styrelse) och Bengt (jurist från HGF). Terje hade fullmakt från en boende att ta dennes plats. Juristen Bengt som ombud från HGF och Teres som representant från Svenska bostäder, men de blev nekade och fick stå utanför och frysa.

När de står där ute får de se hur folk springer ut från stämman och knackar dörr. Det fattades tydligen fullmakter. Mötet avslutas runt 23 och det blev ingen ombildning.

Grattis till Kastanjegården!
Bra jobbat från Nätverket sälj inte Dalen

4 kommentarer:

  1. Glöm inte bort Hagen... Vi valde också att inte ombilda. En tidigare granne som nu bor i Hjorthagen har också levat i ombildningssnurren, det blev inget där heller. Bra va?
    /Martha

    SvaraRadera
  2. Förlåt Martha, hur kunde jag glömma dig. Självklart finns det fler och åter fler. Förstår inte bara hur det kunde gå igenom här.

    SvaraRadera
  3. Vi får hålla tummarna för att det inte håller med ekonomin för de som sagt ja... Det skulle vara en god nyhet faktiskt.

    /Martha i Hagen

    SvaraRadera
  4. Kastanjegårdskalabaliken var för sanslös för att berättas i sin helhet. Ingen skulle ändå tro på det. Kan sådant här verkligen hända?

    Läs vår rapport om saken HÄR

    Tumstocken skall ha ny köpstämma nästa torsdag, trots löften om motsatsen. Varför blir man inte förvånad längre?

    SvaraRadera