måndag 14 september 2009

Öppet brev till styrelsen

Detta öppna brev publiceras i portar, direkt hem till styrelsen samt här på bloggen.

Hej!

Rädda Flygaren vet vilka ni är då en förening måste registrera sig men det finns många andra boende här som kanske inte vet vilka ni är. När har ni tänkt träda fram offentligt? Ni ska faktiskt företräda medlemmarna och då är det inte mer än rätt att medlemmarna vet vilka ni är utan att medlemmarna ska behöva söka till sig den kunskapen genom bolagsregister. Det är ytterst märkligt att en styrelse i en förening inte verkar vilja vara offentliga.

Vilka visioner har styrelsen för framtiden? Det är väldigt vanligt att gå ut med en programförklaring där föreningen presenterar en vision för framtiden. Den saknas eller är det att styrelsen inte har någon vision för framtiden?

Något som ligger Rädda Flygaren varmt om hjärtat är miljön. Vi skulle gärna se att styrelsen presenterar framtida miljömål för föreningen och vilka åtgärder som föreningen planerar att göra i framtiden, både på kort- och på lång sikt.

Demokrati är en viktig del för samhället. I en förening råder en viss demokrati där beslut kan tas på möten och stämmor. Flyghöjden kommer att bestå av både hyresrätter och bostadsrätter om ombildningen blir realitet. Hur kommer dessa två former att tillsammans skapa demokrati? Kommer hyresgästerna i framtiden att bjudas in att delta i den demokratiska form som råder i en förening eller kommer hyresgästerna att ställas utanför besluten som rör deras boende? Vi i Rädda Flygaren ser att det finns goda chanser att även hyresgäster kan och vill delta i den demokratiska gemenskapen, den behöver inte vara endast för dem med bostadsrätt. Med gemenskap kan en "vi" och "dom" känsla motverkas som annars lätt kan uppstå i en fastighet med flera boendeformer.

Med detta öppna brev hoppas vi på utvecklade konkreta svar på frågorna.

Med vänliga hälsningar

Rädda Flygaren
Rikard Junkergård
AnnaMaria Bergmark

6 kommentarer:

  1. Det här lär aldrig eran styrelse svara på.
    Förmodligen tog planeringen slut med köpstämman. Andra planer tar vid. Hos många är det tyvärr sälja-och-stick som gäller.

    SvaraRadera
  2. Antagligen får vi inget svar men då vet de boende också att planerna och de fina orden inte är lika aktuella längre. De får förbereda sig på nya stämmor och välja nya styrelser. Den sittande styrelsen har också sagt rakt ut att de vill inte vara kvar efter ombildning och därmed är deras löften inte ens vatten värt.

    Rikard Junkergård

    SvaraRadera
  3. "Den sittande styrelsen" är i detta fall ordföranden som har sagt att det förmodligen blir nytt möte och ny styrelse efter köpet om det går igenom. Vad övriga i styrelsen anser har jag ingen aning om. Men han har även sagt att de beslutat att bara han ska vara talesman för föreningen just nu. Jag sa till ordföranden att jag tyckte att nuvarande styrelse borde sitta minst ett år så man kan se om de kan leva upp till det de sagt.(inte för att det är så mkt men lite iallafall). Klart det går att lova mkt om man inte ska sitta kvar.....

    SvaraRadera
  4. Nej, varför skulle vi få svar på frågor nu, vi har ju inte fått så många svar fr varken brf el konsulterna tidigare. Har även pratat med jasägare som undrat hur det blir.

    SvaraRadera
  5. Anar man lite bitterhet...?

    Eller förlåt - här verkar vara bitterhetens högborg. Ojojoj...

    SvaraRadera
  6. Svar till anonym:

    Vi har direkt gått ut med att acceptera resultatet vilket oftast inte har accepterats av brf:er där utgången blivit annorlunda. I Dalen ska Kastanjegården nu hålla sin femte köpstämma. Där kanske man kan snacka om bitterhet bland ombildarna.

    Du får gärna utveckla detta med bitterhet. Självklart är vi inte nöjda med utgången av stämman men vi skulle inte kalla oss bittra.

    Om nu styrelsen vill driva en förening är det ganska intressant hur de har tänkt att göra det. För dem som inte har tänkt att bo kvar är det inte kanske en viktig fråga men för dem som har som mål att bo här länge är det högst väsentlig fråga.

    SvaraRadera