onsdag 23 september 2009

Banker och lappar

Nu har den stora jakten efter lån verkligen tagit fart. Nu räcker det tydligen inte längre med "vanliga" banker utan nu sitter det reklam i varje port för Bluestep. Publiceras det något i portarna som påtalar villkoren för dessa lån försvinner dessa lappar inom ett par timmar eller så klottras de ner.

Blir även kallad "oansvarig" när jag upplyser om möjligheterna att vänta med köp, att beslut inte behöver tas nu (innan 1 okrober) som styrelsen går ut med. Reglerna säger att från stämmans beslut har den enskilda rätt att vänta i 6 månader och kan köpa sin bostadsrätt för samma pris plus ränta. Detta är alltså oansvarigt. Att köpa en bostadsrätt är ett stort beslut och inget som ska hastas igenom, det är bra att det finns betänketid för ett sådant beslut.

Det som jag tycker är oansvarigt är att rekommendera Bluestep med deras nästan ockerräntor och villkor som verkligen låser fast folk i skuldfällan.


Klicka för att göra större

6 kommentarer:

  1. Ja, köpa en lägenhet med Bluestep känns ju lagom seriöst. Varför inte sms-lån?

    SvaraRadera
  2. Bluestep-kampanjen fortsätter och en minsta gnutta med kritik accepteras inte. Sätts en lapp upp som pekar på det finstilta försvinner den direkt eller klottras ner. Vi tänker aldrig sjunka så lågt som att ta bort brf-lappar eller klottra på deras reklam för Bluestep.

    /Rikard

    SvaraRadera
  3. Ingabritt Billström28 september 2009 kl. 09:08

    Mycket bra och informativ skrivning om Bluestep.
    De ombildningsivrare som kritiserar dig för dina braiga insatser för hyresrättens bevarande, borde istället TACKA dig för du gör ju egentligen det som de själva borde göra för att de Boende ska kunna göra ett så bra val som möjligt.

    I övrigt instämmer jag med Johans inlägg;
    "Varför inte sms-lån?"
    Och tillägger:
    För oavsett om du som Boende tar ett lån hos Bluestep eller ett sms-lån, så hamnar du helt säkert ganska så snart hos Kronofogden.
    Så besinna dig du Boende och bli kvar som hyresgäst, för då vet du exakt vad du ska betala varje månad för ditt boende.
    Tack för ordet!
    Säger ib som nu ser med båda ögonen.

    SvaraRadera
  4. Bostadsbidrag dras inte in för att man bor i bostadsrätt!

    Om man däremot inte får lån hos SBAB eller annan vanlig bank så skulle jag ju personligen ALDRIG låna någon annanstans! Storbankerna är rätt generösa i sin utlåning, och säjer de att jag inte kommer ha råd, då kommer jag inte ha råd!!!

    För första gången någonsin är jag NÄRA att hålla med Johan Johansson...:-) Gränsen går faktiskt här!

    //Lotta

    SvaraRadera
  5. Svar till Lotta:

    Sant att bostadsrätt inte behöver betyda indraget bostadsbidrag men följden kan lätt bli det.

    Bostadsbidraget räknas utifrån boendekostnad och inkomst. Avgift+värme+ränta (70% av räntan) blir boendekostnaden som grundas för bostadsbidrag. Enligt den kalkyl som används i ombildningen blir boendekostnaderna mycket lägre, speciellt när inte hela räntan får räknas med som boendekostnad och därmed är det stor risk att bostadsbidraget dras in.

    Undrar varför de gör så mycket reklam för Bluestep när alla så gott som garanterades lån via SBAB.

    SvaraRadera