torsdag 17 september 2009

Låneracet

Nya lappar i portarna från styrelsen. Nu är det lånen som måste fixas och det innan första oktober. "Var och en av oss som vill köpa måste göra det innan 1 oktober annars tvingas vi tacka nej till erbjudandet från Stockholmshem och det blir ingen ombildning." Det finns inget måste, det går bra att vänta upp till 6 månader och köpa för samma pris. Inget fel med att vänta och se hur det kommer att fungera.

Styrelsen uppmanar också att titta på alternativ för dem som inte klarar traditionella kreditprövningar. Förslaget är Bluestep. Det man ska veta då är att månadskostnaderna kan bli väldigt höga då Bluestep tar ut en ränta på 6-13 procent plus avgifter. Lån till en 3:a kostar i ränta varje månad mellan 3300 och 6500 kronor.

Att tänka på är att det är boendet som är säkerheten. Om något går fel kan banken sälja ditt boende.

6 kommentarer:

  1. Jag vet inte vad jag blir mest imponerad av. Er styrelses klantighet eller (tyvärr) många av hyresgästernas sanslösa naivitet när de röstade ja till ett förslag som ingen verkar veta vad det innebär.

    SvaraRadera
  2. De allra flesta fullmakter (ja röster) var insamlade innan den ekonomiska planen presenterades så naivitet finns det tyvärr gott om. Styrelsen vet ju knappast vilka dom själva är eller vad som händer.

    Som jag har sagt tidigare är det någon från Linjalen eller Tumstocken som fortfarande är sugen på ombildning? Vi byter gärna lägenhet med er, ni får en fin 3:a högst upp i en lugn port och vi förväntar oss också en 3:a. Styrelsen tar säkert emot er med öppna armar.

    SvaraRadera
  3. Lappen visar iallafall på att det inte är helt klart än.... Vi får se hur det blir.

    SvaraRadera
  4. Sen att rekommendera bluestep för att man ska få råd att köpa loss sin hyresrätt, nej det är knasigt.

    SvaraRadera
  5. Kolla in bluestepts räntor ....hutlöst!!!

    SvaraRadera
  6. Förbättringar som togs upp på mötet? Det måste varit efter själva köpstämman när grannar redan skingrats. Jag minns inga diskussioner alls. Bara bankman som var där och svamlade lite innan det satte igång och konsulter som säger att styrelse som lovade att de som röstar ja och fortsätter hyra får ingen höjning. Nej,många frågetecken fortfarande...

    SvaraRadera