fredag 28 augusti 2009

Bostadskö

För de oroliga grannar i Flyghöjden

UPPDATERAT
Det har kommit in lite oroliga mejl och samtal om framtiden från grannar. Frågor om vad som nu kommer hända och går det att stå i bostadskö, kan man byta nu med mera. Ska försöka att reda ut ett par frågor här.


Det fortfarande Stockholmshem som är värd.
De är ett par punkter som måste ske innan föreningen kan ta över driften av fastigheten. Detta kommer att ta mellan en och tre månader, därefter får vi veta om föreningen kan ta över eller om Stockholmshem fortsätter vara vår värd.
  • Ungefär lika många som röstade JA ska också få beviljade banklån. Annars blir det en risk att föreningen blir oäkta vilket inte är bra och banken kommer inte bevilja lån till föreningen.
  • Stockholmshem ska kontrollera att allt har gått rätt till vid omröstningen. De kontrollerar fullmakter och röstlängd. Detta tar ungefär tre veckor från att de har fått in protokoll, röstlängd och fullmakter.
  • Stockholmshem ska godkänna hela affären.
För den som är intresserad går det bra att få ut protokoll, röstlängd och fullmakter från föreningens köpstämma. Det är offentligt för medlemmar i föreningen. Vänd er till föreningen och be om dessa.

Det går bra att ställa sig i bostadskö men att byta lägenhet just nu kan vara problematiskt tills det är bestämt om BRF ska ta över eller om Stockholmshem ska fortsätta vara värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar