måndag 3 augusti 2009

En vecka kvar

Om en vecka är det stämma (10/8). Trots försök att flytta stämman till senare datum efter den stora semestertiden har styrelsen bara lagt dövörat till. Det räcker att skjuta på datumet ett par veckor till så har skolan börjat och folk är tillbaka. Många är utomlands och har bestämt det sedan länge och har svårt att ändra på sina planer och har då ingen möjlighet att närvara då detta viktiga beslut ska tas. För de som verkligen vill engagera sig i ombildningen blir också semestern förstörd då det blir ombildningstankar istället för semester.

Det verkar som att styrelsen inte vill att det ska bli stor uppslutning till stämman. Vad är baktanken till det?

En möjlig tanke är att det inte ska vara så många som opponerar sig mot förfarandet och ombildningen, det blir helt enkelt lättare då att få igenom en ombildning. Det har vi sett i andra ombildningar som har lagt stämman nu under sommaren. I Aspudden lades det stämma nu under sommaren trots att det hade blivit NEJ flera gånger innan.

En annan tanke är att det då blir möjligt att lägga fler stämmor om det röstas NEJ (mer tid till det). Ordföranden Kawa har inte medgett att han vill godkänna ett demokratiskt beslut. Jag tänker inte begära ett nyval om allt har gått rätt till och det blir ett JA. Men styrelsens ordföranden kan inte gå med på samma sak. Detta är även en styrelse som säger sig värna om demokrati. Men det är väl så länge det går ordförandens väg. Vi ser redan här hur föreningen lägger ribban för inflytande och demokrati i föreningen.

Vi skulle gärna se att styrelsen och ordföranden innan stämman går ut med en acceptens av utgången av stämman om allt går rätt till. Att det alltså bara blir en stämma. Vad är det som är så farligt med att bara ha en stämma?

6 kommentarer:

  1. Fast nu är det som det är. skulle vara skönt att ha stämman på måndag så allt blir klart nån gång oavsett resultat.
    ska den skjutas fram är väl september bättre då många har sem även i augusti.

    SvaraRadera
  2. Att man kan få slippa ombildningstankar efter måndagens köpstämma och verkligen få koppla av och njuta av sommaren.

    SvaraRadera
  3. Tidigare tyckte jag också köpstämman borde flyttas fram till september. Många har ju sem i augusti också faktiskt.Även sensem sista veckorna i aug, men just nu känns det som om det skulle vara skönt att få allt avklarat så för min del ok med köpstämma på måndag så vi kan gå vidare och lägga det bakom oss.

    SvaraRadera
  4. Redan kort efter publiceringen av stämman i juni väcktes frågan om det inte var dumt att ha stämman i början av augusti när så många är borta. Men styrelsen var fast besluten att ha det då.

    Kan hålla med anonym om att september är faktiskt bättre, slutet av september.Skrev ett par veckor senare i bloggen men vid närmare eftertanke är det ju klart bättre med september.

    SvaraRadera
  5. Nu kommer det uppdatering av bloggen imorgon av Rikard. Men idag på eftermiddagen kom det lapp i lådan om att köpstämman är flyttad till 24 aug. Varför kom ändringen så sent? Väldigt kort varsel. Det sägs att det beror på att många fortf har semester, men då borde väl ändringen kommit minst en vecka innan???
    Och som tidigare påpekats förslag om framflyttning kom redan i juni pga att vissa faktiskt har semester i augusti också. Men då gick det ju inte....
    Anna Maria

    SvaraRadera
  6. Nu är det väl inte så många som läser "gamla" inlägg. Men efter att ha kollat fullmakterna vet vi att nejsidan hade vunnit den 10 aug. De använde alltså sista tiden till att samla in de sista fullmakterna t 24 aug.

    SvaraRadera