onsdag 12 augusti 2009

Kronofogden säljer bostadsrätter

256 kronor i skuld och kronofogden säljer din bostad. Det kunde vi läsa på första sidan i Metro den 12/8. Nu går kronofogden allt hårdare fram och har du en bostadsrätt ses den som pengar hos kronofogden, inte en bostad.

Nya regler från första januari 2008 medför att Kronofogden inte gör några undantag. Det spelar ingen roll vilka skulder det gäller, det kan vara allt från tv-licenser till skatter. Första halvåret sålde Kronofogden 400 bostadsrätter och villor. Hittills i år har 2200 utmätningar gjorts vilket leder till försäljning.

Bor du i en hyresrätt kan inte kronofogden ta ditt boende från dig.

UPPDATERING

I Metro 14/8 följs artikeln från den 12/8 upp med att de bostäder som Kronofogden säljer via auktion går billigt. För billigt om vi ska tro artikeln. Kronofogden är inte intresserad av att göra en bra affär utan intresset ligger i att få in de skulder som bostadsrätt innehavaren har. Den skuldsatte förlorar inte bara sitt hem utan också hundratusentals kronor i form av dålig affär av Kronofogden.

4 kommentarer:

  1. Johan Johansson / Rädda Linjalen13 augusti 2009 kl. 00:41

    Kolla med din bank vad som gäller. Gå inte på vad BRF påstår. Hos oss har de lovat toklåga lån, pensionärslån på hela insatsen mm. Inget stämde.

    SvaraRadera
  2. Lite väl hårt att utmäta bostaden för en så pass liten skuld kan jag tycka. Förhoppningsvis ordnar det sig för denne person. För övrigt har jag även tidigare läst att de blivit hårdare i sina bedömningar och att fler bostäder säljs på sk exekutiva auktioner.
    Sen har jag hört muntligen att det kan hända att man inte får socialbidrag om man har det och har br eftersom br räknas som tillgång.
    För övrigt håller jag med Johan ovanför och det gäller inte enbart bankerna. Personligen tycker jag det är viktigt med så mycket information som möjligt så man vet vad som gäller.

    SvaraRadera
  3. Viktigt att vara medveten om vad man ger sig in i om man tänkt rösta ja. Och vilka risker som finns.

    SvaraRadera
  4. Vad gäller för just DIG. Det är det som är viktigt. Det kan stå många fina ord men ta reda på vad som gäller för just dig och vilka risker det medför dig.

    SvaraRadera