måndag 24 augusti 2009

Stämman!

Nu är stämman över. När justeringsmännen tillslut var överens hamnade det på 84 JA-röster. Enligt konsulterna krävdes det 80 JA-röster och enligt oss 81 om vi räknar med alla lokaler som är verksamma. Nu blev det dock 84 röster för ja, 69 %.

När vi kom ner hade konsulterna ställt ett bord utanför och bockade av folk. Helt okej. Det de inte gjorde var att kolla vilka de bockade av. Alltså ingen kontroll av legitimation.

Efter lite väntan kom banken (SBAB) och talade lite om deras erbjudande. Vår granne och pensionär frågade om hon fick lån men de kunde inte svara riktigt på det.

Det uppstod lite dramatik när val av justeringsman skulle utses. Konsulterna föreslog två från styrelsen som justeringsmän och jag föreslog en annan person. Konsulterna ville mötas och låta alla tre vara justeringsmän men det godtogs inte av en del på stämman. Det hela slutade med att två personer från styrelsen blev justeringsmän.

Styrelsen lovade inga hyreshöjningar under 2010. Ojdå.

Det är fortfarande ett par frågetecken som får redas ut. Till exempel den personen som kom in med återkallelse men blev nekad. Det var under tiden röster räknades och mötet inte var avslutat. Den ena konsulten kom då på att mötet inte var avslutat och gjorde den andra uppmärksam på det som snabbt avslutade mötet innan jag han ifrågasätta förfarandet. En del fullmakter kan också diskuteras och undersökas.

8 kommentarer:

  1. Det var tråkigt. Jag tycker det är jättebra jobb ni gjort och därmed kunnat ge en mer nyanserad bild av ombildning. Nu är det upp till bevis för BRF och se om det håller vad de lovat.
    /Ylwa

    SvaraRadera
  2. Eh...vet de inte om att hyran förhandlas varje år?? Och undrar hur många av JA sägarna som vet att de kommer bli fastighetsvärdar som folk kommer ringa för underhåll av sina hyrda bostäder??
    Att de kommer själva få fixa gemensamma utrymmen och städning av trapphus eller kostnad för att någon annan ska göra det...?

    SvaraRadera
  3. Till anonym: jag påpekade högt och undrade: HUR kan ni lova det?(vet själv detta med förhandlingar)
    Fick inget annat svar än att jodå så blir det.
    Tror inte heller alla som röstat ja och ska köpa har läst hela ekonomiska plan och teknisk besiktning etc..men det är ju på eget ansvar.
    En i styrelsen har redan medgett att hon kanske ska flytta..och hon som ville jobba för bättre boendemiljö, men ok hon sa kanske...

    SvaraRadera
  4. Den AM syftar på är en av de som ivrigast har påpekat att det är boendemiljön som engagerar henne och hon skulle minsann bo kvar. Men det blir lite annorlunda när det blir ett JA.

    SvaraRadera
  5. Till dig som sprang in m återkallelse och blev nekad(hoppas du läser detta, vet ej vart du bor) ring sthlmhem!!

    SvaraRadera
  6. Detta var inte roligt att läsa. Återstår då bara att se hur många som enligt SBAB har ekonomi för bolån. Kan bli höjda månadsavgifter på en gång...

    Jag tycker också som Rädda SVärdet att ni skriver en bra blogg.

    SvaraRadera
  7. Ja, det är ju inte säkert alla som röstat ja via fullmakt vill el kan köpa så inget är helt klart än...så martha inte alls omöjligt m höjda månadsavgifter om det går igenom.

    SvaraRadera
  8. Vi får se de närmsta månaderna hur det artar sig med bolån. Misstänker att området är inte det resursstarkaste i Stockholm.

    SvaraRadera