tisdag 4 augusti 2009

Den anonyma styrelsen

Mindre än en vecka kvar och styrelsen har inte presenterat sig mer än ställt sig upp på ett möte. Det minsta man kan begära är att styrelsen går ut med vilka som är med och hur dessa nås. Vi har tidigare påtalat denna anonymitet varpå styrelsen har sagt (via lapp i porten, undertecknat styrelsen) att de har ju faktiskt ställt sig upp på ett möte. Detta är inte tillräckligt. En seriös styrelse går ut och med vilka som är med i styrelsen och hur de kan nås. Inte vid någon annan ombildning har en styrelse varit så anonym som denna. Den enda som har presenterat sig med adress och telefon är ordförande Kawa de andra är helt anonyma för oss boende.

Det går via diverse webb-tjänster att se vilka som är med i styrelsen men det kräver lite detektivarbete och det ska inte behövas för en enskild medlem. Den 16/7 registrerades det en ny styrelse hos boverket.

Varför agerar styrelsen på detta sätt och inte presenterar sig seriöst?

Endast styrelsen själv vet svaret men det går att spekulera i att de inte vill ha någon kontakt med de boende förutom Kawa då. Förtroendet blir lidande då inte ens styrelsen är intresserad av att presentera sig, hur intresserade är de då att sköta fastigheten. Vid andra ombildningar har styrelser försökt ha en levande dialog med de boende men det är svårt att ha en dialog när den ena parten är anonym.

3 kommentarer:

  1. Jo, det är hög tid att gå ut med presentationer av alla medlemmar och kontaktuppgifter. Eller åtminstone få ett svar på varför ni valt att inte gå ut med kontaktuppgifter...
    Mycket märkligt faktiskt.

    Anna Maria

    SvaraRadera
  2. Medlemmar, jag menar förstås de som sitter i styrelsen.

    SvaraRadera
  3. Vill uppmärksamma ett gammalt blogginlägg fr 13/6 som har rubriken frågestund med styrelsen.
    på lappen fr styrelsen står det att "redan tidigare före värderingen har 76% lämnat intresse". Jag kan inte säga nåt om dom siffrorna, men enligt stockholmshem(samtal i veckan) så var det 41% som lämnat in intresseanmälan för värdering.
    Nu är det ju ett tag sen den kom in till sthlmhem så visst kan mkt ha ändrat sig -folk som flyttat el ändrat sig, men ändå en intressant uppgift.

    Anna Maria

    SvaraRadera