söndag 9 augusti 2009

Stämman är flyttad

13.15 på lördag. Plonk och en lapp singlar ner genom brevinkastet. Stämman är flyttad två veckor framåt. Jag som hade fixat med jobbet för att vara ledig på måndag kväll. Att flytta mötet med två dagars varsel är inte snällt, speciellt för dem som nu har planerat sin tid inför stämman.

Styrelsen hänvisar till semestrar och att många är borta. Det var ju något som vi påtalade för längesedan när styrelsen presenterade datumet. Helt otroligt att de skulle komma på det två dagar innan stämman.

Den verkliga bakomliggande orsaken är nog att de inte har någon majoritet och är tvungna att köpa sig tid för att försöka samla fler fullmakter är mina spekulationer.

5 kommentarer:

  1. Självklart flyttar man möten och dribblar för att man inser att det inte kommer att funka.
    Nästa steg är fusk. Mer regel än undantag numera. Det är lika bra att bereda sig på att det inte finns något att förvånas över längre.

    Kör hårt o lycka till!
    Johan i Linjalen

    SvaraRadera
  2. Som tidigare sagts. Det finns gott om bostadsrätter att köpa i Skarpnäck.Den kommande styrelsen som inte vågar gå ut med sina namn innan köpstämman har tydligen endast eget intresse till ombildningen.

    SvaraRadera
  3. En sann berättelse om min kollega som sedan ett par decennier bor i en bostadsrätt i en liten Brf. Lägeneheten är mycket fin i ett attraktivt område, värderad idag till ca 880.000 kronor. Allt var frid och fröjd till lägeneheten under hans köptes av en person som tydligen hade en nära anknytning till en av styrelsemedlemmarna. Här skall påpekas att min kollega har hela sitt liv arbetat inom Socialtjänsten och de senaste 25 åren nattetid.
    Han blev snart kontrollerad av nya grannen under honom, av oförklarliga orsaker bestämde denna person att kontrollera min kollega. Min kollega råkade ut för en pågående hjärnblödning, vilket innebar att han inte kunde lyfta ena benet utan släpade det bakom sig. Mest förståss dagtid. Så småningom Ambulans med blåljusen på till sjukhuset och operation omgående. Strax efter emottog han ett brev från BRF styrelsen, där det stod att de har fått en anonym anmälan om att han skulle har bl a dragit möbler på golven. Det klagades även om att han spolar toaletten nattetid!!! Allt detta resulterade till att han inte vågar spola toaletten mellan 21.00 - 06.00, ej lyssna på TV/radio, ej heller har besök eller dyl efter 21.00!!!! Sälj lägenheten snabbt som f-n och flytta till en hyresrätt var mitt råd till honom.

    SvaraRadera
  4. Jag är nu övertygad om att den flyttades pga att de ej fått tillräckligt med fullmakter och inte var säkra på att ta hem det.
    Vet nu att vissa grannar fått både dörrknackning och telefonuppringning av styrelsen i denna mellanperiod...

    SvaraRadera
  5. Och det kan nu bekräftas efter genomgång av fullmakter att de flyttade tiden pga att den 10 aug hade de inte tillräckligt m röster. hade vi haft stämman den 10 hade nejsidan vunnit. Nu lyckades de tyvärr samla in de sista fullmakterna i denna period.

    SvaraRadera